MÁOK KFT

 

A MÁOK KFT munkatársai

Dr. Pintér Zsolt  ügyvezető   Tel.:    06-30-9540878  36-1-413-2494

Nagy Éva  állatútlevelek megrendelésével kapcsolatos ügyintézés Tel: 36-1-413-2495

Dombó Gizella   Petvetdata regisztrációs ügyintézés (útlevelek és chipezések regisztrálása) Tel: 36-1-413-2498

Kovács Imola  Kisállat Egészségügyi Könyvek kiküldésével kapcsolatos ügyintézés Tel: 36-1-413-2497

VII. István u. 11. fsz.

 

A MÁOK Kft 2010. évi mérlege

1.oldal   2.oldal   3.oldal   4.oldal

A MÁOK Kft 2010. évi könyvvizsgálói jelentése

1.oldal    2.oldal

 

A MÁOK Kft 2009. évi mérlege

1.oldal   2.oldal   3.oldal   4.oldal

A MÁOK Kft 2009. évi könyvvizsgálói jelentése

1.oldal    2.oldal

 

A MÁOK Kft 2008. évi mérlege

1.oldal   2.oldal   3.oldal   4.oldal

A MÁOK Kft 2008. évi könyvvizsgálói jelentése

1.oldal    2.oldal

 

 

A MÁOK KFT-ről

A MÁOK közel tiz éve hozta létre a MÁOK Kft-t.

Elsődleges cél akkor egy esetleges eredményes székházpályázat esetére, annak felújításához és üzemeltetéséhez, egy gazdálkodó szervezet létrehozása volt. Miután székházat Kamaránk nem kapott, tevékenység évekig alig zajlott a Kft-ben. 
A fordulatot a 2004-es év hozta, amikor a MÁOK Kft az egységes európai ebútlevél gyártatásának és forgalmazásának megszervezésére és lebonyolítására kapott megbizást a tulajdonostól, ami után az adatbázis kialakítása és üzemeltetése következett.
2006-tól a Kft adja ki a Kamara lapját, a "Kamarai állatorvos"-t, és a Kft szervezte az elmúlt években az őszi nagyállatos konferenciákat a Hungexpoval közösen.
2006-tól az útlevéllel nem rendelkező, de mikrochippel megjelölt ebek és macskák adatait is elkezdtük regisztrálni, eleinte kísérleti jelleggel, majd 2007-től a tulajdonosok megrendelésére szolgáltatásszerűen.
Alvállalkozó,  a Webstation cég bevonásával üzemeltetjük a Petvetdata honlapot és a nyilvántartási rendszert, valamint 2007 áprilisától a MÁOK honlapot is.
 
Összefoglalva, a korábbi elképzelések és tervek idővel beértek, helyes döntésnek bizonyult a Kft létrehozásával a kamarai alaptevékenységek (köztestületi tevékenység, érdekvédelem, állami feladatok ellátása) és a vállalkozási tevékenységek ilyen módon történő szétválasztása. Utóbbiak a Kft-ben zajlanak.
A Kft-ben folyó gazdasági tevékenységek több évi tervezéssel és megfelelő pénzügyi megoldásokkal biztosítják a tevékenységek hosszú távú üzemeltetésének folyamatos finanszírozását, ugyanakkor a Kft adózott eredményből, az alulfinanszírozott kamarai alaptevékenységek ellátásához évente támogatást nyújt a MÁOK-nak. Így pl. 2007-ben 12 millió forint került támogatásként a tulajdonos MÁOK-hoz, emellett szakmánkban fontos alapítványokat is támogatni tudtunk. 
  
A Kft tulajdonosi jogait  -az alapítást és megszüntetést kivéve-  a MÁOK Elnöksége gyakorolja. A Kft ügyvezetője a jelentős eseményekről tájékoztatja az Elnökséget, és emellett évente tájékoztató beszámolót tart a MÁOK Küldöttközgyűlésének is. A Kft első ügyvezetője Dr. Szabó Tamás, akkori elnök volt, majd 8 éven át, 2007 december 31-ig Dr. Mile Sándor elnök ügyvezetése,  Dr. Papp Ibolya és Dr. Pintér Zsolt ügyintéző közreműködése mellett futott fel tevékenysége.
2008. január 1-től a MÁOK Elnökség döntése alapján, Dr. Pintér Zsolt lett az ügyvezető. Az ügyintézésbe 2007. októbere óta Dr. Horváth László, jelenlegi MÁOK főtitkár is hathatósan bekapcsolódott. 
A menedzsment ma is azon tevékenykedik, hogy a hosszú távon biztos gazdálkodás és annak eredménye segítse a MÁOK tevékenységét, és a gyakorló állatorvosok közreműködésével bekerülő regisztrációs díjak felhasználása során megfelelő információ ellátás (honlap, újság, elektronikus informácós rendszer) segítse a kollegák tevékenységét.
 
Budapest, 2008 május 31.
 
Dr. Pintér Zsolt
ügyvezető igazgató