Kisállat egészségügyi könyvek

 

A 164/2008 (XII.20.) FVM rendelet mellékletében 2009. január 1.-től bevezetésre került a sorszámozott "Kisállat egészségügyi könyv" (más néven új típusú oltási könyv). A rendelet szerint ezt az új  könyvet 2010. január 1.-től kezdődően kell általánosan használni a veszettség elleni oltások igazolására. A rendelet szerint legkésőbb a 2010. évi veszettség elleni oltáskor le kell cserélni a korábbi oltási könyveket.

A MÁOK országos küldöttközgyűlésének határozata szerint 2010. január 1.-től azonban nem csak a veszettség elleni oltáskor, hanem kutyák esetében minden más oltás beadásakor is ezt a könyvet kell használni. (Más kisállatok esetében ez csak ajánlott opció.) A sorszámozott könyveket a kiadáskor teljeskörűen ki kell tölteni, ennek elmulasztása etikai vétségnek minősül!

A sorszámokat a jogszabály szerint a Magyar Állatorvosi Kamara adja ki.

Sorszámtartomány igénylése

Félreértések elkerülése érdekében felhívjuk a kollégáink figyelmét arra, hogy a korábban használatos oltási könyveket nem lehet besorszámozni, csak akkor, ha mindenben pontosan megfelelnek a rendelet melllékletében leírt adattartalomnak. Ilyen azonban nem nagyon létezhet, mert már a címoldal (borító) szövegezése is elő van írva, nem beszélve a belső oldalakról.

A sorszámozást tehát csak olyan nyomdai előállításhoz lehet kérni (és kapni), amikor a szolgáltató állatorvosi praxis  saját gyártásban akar a rendeletben leírtaknak megfelelő adattartalmú oltási könyveket előállíttatni (nyomtatni). A "Sorszám igénylés" nyomtatványt is csak ebben az esetben kell kitölteni!  A kiadott egyedi sorszámokat kizárólag nyomdai úton, vagy egyedi sorszámozó berendezéssel lehet az elkészült könyvekre ráütni.

Számtartományt legkevesebb 100 db könyvhöz tudunk kiadni, azonban azok számára, akik várhatóan több éven át kívánnak saját gyártatásban könyveket készíttetni, ajánlatos egyszeri igényléssel több évi felhasználásra elegendő sorrszámot igényelni. (Ezek felhasználásának ütemezését az igénylő döntheti el, azt nem kell egyszerre legyártatni.)

Az igénylőlapon mindenképpen kérjük a kérelmező Praxis enegdélyének számának és olvasható email-címének feltüntetését, mert sorszámokat csak praxis engedéllyel rednelkező szolgáltató kaphat, valamint a kiadott számokról szóló értesítést kizárólag elektronikus úton küldjük meg.

Az elkészült könyvekből egy db, sorszámmmal már ellátott példányt (amely a kiadott sorszámtartományba tartozik) archiválási céllal be kell küldeni postai úton  a MÁOK Országos Irodájába   1078 Budapest, István u. 11. címre!

Azoknak, akik saját gyártatásban szeretnének oltási könyveket készíttetni, javasoljuk, olvassák el az itt letölthető elnöki tájékoztatót a saját előállítás kapcsán esetleg szóba jöhető környezetvédelmi termékdíj fizetési és bevallási kötelezettségekről.

Kisállat Egészségügyi Könyvek megrendelése   (forgalmazó a MÁOK Kft)

Az új típusú oltási könyvek megrendelhetők a MÁOK-nál

levélben (MÁOK 1078 Budapest, István u. 11.)

email-ben (maok@t-online.hu)

vagy személyesen is átvehetők a MÁOK Kft. irodájában (VII. István u. 11. fsz.) 10-14 óra között. A megrendeléshez kérjük használja a "Megrendelés" című formanyomtatványt (alább letölthető). A postai kiszállítás teljes átfutási ideje  kb. 1 hét (a beérkezéstől számítva). Kérjük ezt a rendelések ledásánál figyelembe venni. A leadott rendelések postázásának állásáról a 06-1-413-2497 illetve a  számon lehet érdeklődni.

FONTOS!

A Kisállat Egészségügyi Könyvek csak 50 darabonként rendelhetők (tehát 50, 100, 150, stb..db)!

a Kisállat Egészségügyi Könyvek ára 2022. aug. 1-től:  150,-Ft +ÁFA = 191,-Ft/db


FIGYELEM!  A nyomdai hibás könyveket díjmentesen kicseréljük, kérjük azokat megfelelő azonosítók megjelölésével (szállítási dátum, cím, stb) visszaküldeni a MÁOK Kft 1078 István u 11. címére!

 

Kapcsolódó letölthető dokumentumok:

Megrendelő lap (doc)  Ha valaki csak vásárolni szeretne a MÁOK által kiadott könyvekből

Megrendelő lap (pdf)

Sorszám igénylés (pdf)  Csak saját előállítású (nyomtatású) oltási könyvhöz!

Sorszám igénylés (doc)

 

Lakossági tájékoztató

Tájékoztató