Állatorvosi címlisták

 

Kamaránkat és a területi szervezeteinket is gyakorta keresik meg állattartók olyan kérésekkel, amikor egyes állatorvosok címét, elérhetőségét kérik tőlünk. Ezekben az esetekben sajnos nem tudunk segíteni, ugyanis köztestületünknek szigorúan be kell tartania az adatvédelmi előírásokat, szabályokat. Ilyenkor azt ajánljuk az érdeklődőknek, hogy keressék azokat a nyilvános címlistákat, amelyekbe az állatorvosok önkéntesen kerülnek bele.

Manapság igen közkedveltek azok a legtöbbször díjmentesen terjesztett (sokszor a postaládáinkba bedobott) helyi reklámkiadványok, amelyekben bizonyos szakmák, szolgáltatások művelőit címszavakhoz csatolva sorolják fel. Ezeknek a kis füzeteknek a forgatása sokat segíthet akár az állatorvosok kiválasztásában is, mert a legtöbb füzetben jó néhány állatorvos elérhetőségét találhatjuk meg. Újságárusoknál néhány száz forintért kapható már olyan speciális állategészségügyi címkereső is, amelyben kerületenként és megyénként csoportosítva találunk listákat nem csak állatorvosokról, hanem a hobbiállatok tartásával összefüggő egyéb szolgáltatásokról, üzletekről is!

Ugyancsak hasznosak lehetnek az Internetes kereső oldalak, amelyek használatával sok esetben könnyen és gyorsan megtalálható egy-egy állatorvos (nagyon sokaknak van saját honlapja, vagy hivatkoznak rá, stb..)