Szolgáltató állatorvosok

 

Azt, hogy ki lehet szolgáltató-állatorvos, az 2012. évi CXXVII. törvény paragrafusai fogalmazzák meg pontosan. A törvény szerint szolgáltató állatorvos az lehet, akinek állatorvosi diplomája van, tagja a Magyar Állatorvosi Kamarának, van érvényes szakmai felelősségbiztosítása és a kamarai tagszervezeténél úgy nyilatkozik, hogy a szolgáltatási tevékenységben részt kíván venni.

A korábbi törvény szerinti ún. magán-állatorvosi működési engedélyek megszűntek.

Csak a kamarai tagság önmagában nem jogosítja fel az állatorvost a szolgáltató tevékenység végzésére (a praktizálásra).

2012. szeptember 1-től állatorvosi szolgáltatásokat csak a kamara által kiadott ún. "Praxis engedély" birtokában lehet végezni.  Kamarai Praxis engedélyt azok a vállalkozások (ez lehet egyéni, vagy társas) kaphatnak, akik megfelelnek a törvényi feltételeknek.

Egyéni praxis engedélyeket azok a szolgáltató állatorvosok kapnak, akik önálló vállalkozóként dolgoznak.

A céges formában (Bt, Kft) szolgáltatást nyújtók praxis engedélyében fel kell tüntetni mindazoknak az állatorvosoknak a nevét és kamarai számát, akik az adott praxisban (annak nevében) közreműködő állatorvosként dolgozhatnak. A kiadott praxis engedélyek az egész országra érvényesek.

Amennyiben ellenőriztetni szeretné azt, hogy az adott állatorvos, vagy állatorvosi szolgáltató cég rendelkezik-e érvényes praxis engedéllyel, kérjük, írjon nekünk. Ide kattintva ezt azonnal megteheti!