Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK  PONTOZÁSI  KÉRELEM  KITÖLTÉSE  ITT
 

 

Levél a VM-nek

2012. december 27.

Tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Urak! Az elemi udvariassági szabályokat betartva megvártuk, hogy a Kamara hivatalos álláspontjának címzettje kézhez vehesse a kamarai levelet. Szíves tájékoztatásul csatolt file formájában megküldöm a Vidékfejlesztési Minisztérium Jogi Főosztályának írt levelet. A levél ide kattintva olvasható

Üdvözlettel:

Dr. Gönczi Gábor elnök

Magyar Állatorvosi Kamara

Karácsony, Új év

2012. december 20.

Ezúton kívánunk minden tagunknak, kamarai munkatársunknak Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben gazdag Új Esztendőt!

Egyúttal tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a MÁOK országos irodája 2012. december 22-től 2013. január 2-ig ZÁRVA tart. Az első munkanapunk 2013. január 2-án lesz. Kérjük a különböző kamarai ügyek, megrendelések intézését ennek figyelembe vételével intézni!

Válaszok az origo.hu kérdéseire

2012. december 20.

A MÁOK elnöke válaszolt az origo.hu munkatársának kérdéseire a mikrochipezéssel kapcsolatosan. A kérdésekre adott részletes válaszok itt olvashatók

Módosult a jogosult állatorvosokról szóló Kormányrendelet

2012. december 18.

A Magyar Közlöny 2012. évi 171. számának 28253.oldalán megtalálható az ún. "jogosult állatorvosokról" szóló Kormányrendelet módosítása, amely 2012. dec.31-én lép hatályba.

Praxis engedély bejelentése ORFK-hoz

2012. december 14.

Az ORFK tájékoztatása szerint azoknak az önálló prxisengedélyeseknek, akik csak ún.  "táskás" állatorvosok (nincs rendelőjük), be kell jelenteniük az új praxis engedélyüket az ORFK felé.

Az erről szóló tájékoztató itt        Bejelentés minta itt

Új VM rendelet

2012. december 14.

A Magyar Közlöny 167. számában megjelent a Vidékfejlesztési Miniszter 127/2012 VM (XII.12) rendelete egyes ebtenyésztéssel és eb-egészségüggyel összefüggő miniszteri redneletek módosításáról. A rendelet állatorvosokat érintő kivonata ide kattintva olvasható.

TISZTÚJÍTÁS

2012. december 12.

A MÁOK országos küldöttközgyűlése 2012. december 12-én megválasztotta a Kamara új tisztségviselőit és a bizottságok tagjait a 2012-2016 közötti ciklusra. A megválasztásra kerültek névsorához kattintson ide!

Az "Év Állatorvosa 2013"

2012. december 12.

A MÁOK országos küldöttközgyűlése 2012. december 12-én az "Év Állatorvosa 2013" kitüntetést adományozta dr. Papp Ibolya mohácsi kolléganőnknek. Szerettel gratulálunk!

Dr. Papp Ibolya méltatása itt olvasható

Megváltozott megrendelő lapok

2012. december 7.

A korábbi magán-állatorvosi működési engedélyek érvényességének 2012. november 30-i megszűnése után már csak az érvényes praxis engedéllyel rendelkező szolgáltatók .......

Pártolói tagság a MÁOK-ban

2012. november 23.

A MÁOK országos küldöttközgyűlése a 2012. évi CXXVII. törvényben biztosított felhatalmazás alapján, módosítva a Kamara Alapszabályát, létrehozta a "Kamara pártoló tagja" tagsági formát. ......