Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Kamarai törvénytervezet a Küldöttközgyűlés után

2009. augusztus 26.

A MÁOK országos küldöttközgyűlése 2009. szeptember 2.-i ülésén döntött az új kamarai törvény tervezetének főbb elveiről, irányairól. A küldöttközgyűlést követően elkészült a törvény tervezetének az a szövegváltozata, ami 2009. szeptember 3.-án benyújtásra került az FVM illetékes főosztályára.

 Az alábbiakban letölthető és olvasható az elfogadott módosításokat tartalmazó tervezet.

 itt olvasható

Változások, új kísérőiratok az MGSzHK Diagnosztikai Igazgatóságánál

2009. augusztus 26.

Felhívjuk tagjaink szíves figyelmét, hogy 2009. aug. 24.-től változások lépnek életbe az MGSzHK Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságán (régi néven az Állategészségügyi Intézetekben), amelynek részeként új vizsgálatkérő lapok kerülnek bevezetésre és változik a megrendelőre vonatkozó (kötelezően megadandó) adatok köre is.

Fontos információ még, hogy mintákat csak olyan állatorvostól fogadnak be, akik már előztetesen regisztrálásra kerültek az ún. járványügyi alrendszerben. Ezzel kapcsolatosan javasoljuk, hogy mindenki érdeklődjön a területileg illetékes kerületi főállatorvosánál.

MGSZHK körlevele

Vizsgálati megrendelő - szerológia

Vizsgálati megrendelő - kórbonctan

ETIKAI BÜNTETÉS

2009. május 25.

A MÁOK Országos Etikai Bizottsága 2009. április 15.-i határozatában öthavi minimálbérnek megfelelő összeg, azaz 357.500,- Ft pénzbüntetés befizetésére kötelezte Dr. Svegál Benő (kamarai száma 1489) magán-állatorvost, a MÁOK Baranya megyei Szervezetének tagját.

 

Módosult szabályzatok

2009. április 28.

A MÁOK küldöttközgyűlése 2009. április 28.-i ülésén több kamarai szabályzat szövegét módosította.

A módosított szövegek (Alapszabály, Gazdálkodási Szabályzat, ún. összevezetéses eboltási szabályzat, Etikai szabályzat és Továbbképzési Szabályzat) olvashatók a "Szabályzatok" menüpontban, vagy az elnevezésekre kattintva itt.

Kisállat Egészségügyi Könyv pályázat eredménye

2009. március 18.

A MÁOK Elnöksége által kiírt Kisállat Egészségügyi Könyv pályázat bírálatára 2009. március 11.-én került sor. A beérkezett összesen 65 pályamunkát a MÁOK elnöke által felkért bíráló bizottság értékelte, és ők választották ki a pályázat nyertesét, valamint második és harmadik helyezettjét.

A pályázat első helyezettje a kaposvári Babilon munkacsoport (képviselője Zomborszky-Borszéki Boglárka) itt látható munkája. A nyertes pályamű kívül-belül sok tekintetben igen hasonlatos a kisállat útlevélhez, és természetesen mindenben megfelel a 164/2008. FVM rendelet Mellékletében előírt adattartalomnak.

Jelenleg folyamatban van a nyertes pályázóval megkötendő szerződés előkészítése. A nyertes pályamunka várhatóan 2009. április legvégén, május elején lesz megvásárolható.

A bírálatról készült jegyzőkönyv itt olvasható

A bírálók névsora itt olvasható

Összevezetett veszettség elleni oltások

2009. március 16.

Az ebek összevezetett veszettség elleni oltásával kapcsolatosan az alábbi letölthető dokumentumokat ajánljuk kollégáink szíves figygelmébe:

- kérelem minta az összevezetés szervezéséhez(doc)

- útmutató a megyei szervezetek számára a hozzájárulások kiadásához(pdf)

- Dr. Kocsner Tibornak, az FVM Élelmiszerlánc-Felügyeleti Főosztálya vezetőjének levele a témában (jpg)

Elnöki tájékoztató

2009. január 29.

Dr. Gönczi Gábor, a MÁOK elnöke a mai napon részletes tájékoztatót adott ki a veszettség elleni védőoltásokkal, és a közelgő jelentési kötelezettségekkel kapcsolatosan. A tájékoztatóban számos gyakran ismétlődő kérdésre is válaszokat találhatnak az olvasók!

A tájékoztató itt olvasható

Elnöki tájékoztató "Kisállat egészségügyi könyv" ügyben

2009. január 11.

A MÁOK elnöke részletes tájékoztatót adott ki a 2009. január 1.-től hatályos "Kisállat egészségügyi könyv"-ekkel kapcsolatos kérdésekről. A tájékoztatóban szó esik az előkészítés, a kivitelezés, az első heti kiadás körülményeiről, valamint az első tapasztalatok alapján bekövetkező változtatásokról.

A tájékoztató teljes szövege ide kattintva olvasható.

Lakossági tájékoztató

2009. január 5.

A Magyar Állatorvosi Kamara kiadott egy "lakossági tájékoztató közlemény"-t a veszettség elleni védekezés szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendelettel kapcsolatosan.

A tájékoztatót bármely kollégánk szabadon használhatja (pl. ügyfeleknek kiküldött levél formájában, a települési önkormányzat jegyzőjével egyeztetve a helyben szokásos módon kihirdetésre, helyi újságban megjelentetve stb.).

a tájékoztató itt letölthető

Megjelent a "veszettség rendelet"

2008. december 20.

A mai napon a Magyar Közlöny 2008/184. számában megjelent a 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól.

A rendelet hozzáférhető a Magyar Közönyben  ( itt letölthető ), valamint letölthető még a honlapunk "Állatorvosoknak" - "Fontos FVM rendeletek" menüponban is