Europetnet

Mi is az Europetnet, és hogyan használható?

Az Europetnet az EU egyes tagországainak, pontosabban a chip regisztrációval foglalkozó adatbázisoknak (sajnos még nem mindnek) a közös mikrochip adatbázisa, amely a www.europetnet.com címen érhető el.

Ebbe a rendszerbe azonban közvetlenül nem lehet regisztrálni a mikrochip számokat, mert azok a rendszerhez csatlakozott adatbázist működtető szervezetek adatbázisaiból kerülnek átküldésre időszakonként. (Mi a Petvetdata-ból hetente küldjük az új regisztrációk chipszámait.)

Ha ebben a rendszerben keresünk egy mikrochip számot, csak azt fogjuk megtudni (ha benne van a rendszerben), hogy melyik tagországban regisztrálták, ill. melyik adatbázisban található meg. Ilyenkor megjelennek ott azok a telefonszámok, email címek, ahol tovább lehet érdeklődni. Így a tulajdonos adatait a rendszerből közvetlenül biztosan nem fogjuk megtudni, csak akkor, ha a megadott kapcsolatok segítségével jutunk további információkhoz! Ha egy állat több országban is regisztrálásra kerül, mindig a legutolsó regisztrációs hely szerinti információ jelenik meg. És még valami: az Europetnet használatához feltétlenül tudnunk kell egy kicsit angolul....

Ez a rendszer Magyarországról akkor nyújthat segítséget egy megtalált, és mikrochippel megjelölt állat gazdájának felkutatásában, ha a behelyezett mikrochip vélhetőleg külföldön került behelyezésre és regisztrálásra.További előnye akkor használható ki, ha a Petvetdataban regisztrált állat valahol külföldön veszik el, mert ilyenkor a megtalálók könnyebben találhatják meg a magyarországi tulajdonosát.

A MÁOK PETVETDATA rendszere tagja az Europetnet-nek, és oda mi rendszeresen (hetente) átküldjük a nálunk regisztrált chipek számait. Időnként mégis kapunk olyan információkat, hogy a Petvetdata-ban benne lévő chipszám mégsem található meg az Europetnet keresőjével. Ennek gyakorlatilag minden esetben az adatküldés során bekövetkező technikai jellegű hiba az oka. Segíteni csak úgy tudunk, ha a kérdéses chipszámot újra elküldjük az Europetnethez. azonban ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha tudomást szerzünk az esetről.

Kérjük, a mikrochip szám elküldésével jelezze nekünk ( maok@t-online.hu ), ha az adott chipszám a Petvetdata redszerben benne van, de az Europetnet keresője mégsem találja azt!