Nyilvános keresés

2006. októberében a MÁOK lehetővé tette, hogy a Petvetdata adatbázisban bárki ellenőrizhesse, hogy a mikrochippel megjelölt állata szerepel-e abban? Ehhez nem kell mást tennie, minthogy felkeresse a www.petvetdata.hu címet, és ott beüsse a keresett mikrochip vagy útlevél számot.

Ha a chipszám beírása és a keresés gomb megnyomása után nem jelenik meg a kutya chipszáma, neve, akkor biztos lehet abban, hogy ez a szám még nem szerepel a rendszerben.

Ha a keresés eredményes, megjelennek az állat legfontosabb adatai. Ezekből azonban még csak abban lehetünk biztosak, hogy a keresett mikrochip regisztrálva van. (Adatvédelmi okok miatt az általunk kezelt személyes adatok nem tehetők közszemlére!)

Azt, hogy milyen adatok szerepelnek a háttértárban, csak úgy tudjuk meg, ha felkeresünk egy olyan állatorvost, aki rendelkezik a rendszerbe való belépési jogosultsággal (a legtöbb kisállatpraxist folytató magánállatorvos ilyen).

Amennyiben a regisztráció során megadott adatainkban bármilyen változás áll be (különösen a telefonos vagy e-mail elérhetőségben), azt célszerű ugyanezen a módon mielőbb módosíttatni a rendszerben!