Petvetdata

A „Petvetdata” és a chip regisztráció

A Magyar Állatorvosi Kamara kialakította a saját internetes adatbázisát, a PETVETDATA-t, melyhez bizonyos azonosítókkal minden praktizálásra jogosult állatorvos hozzáférhet (egy regisztráció után). Ezt az adatbázist 2005-ben eredetileg az Európai Uniós Állatútlevelek nyilvántartásra hoztuk létre, és tartalmazza az állat egyedi azonosítóit -mikrochip vagy tetoválás-, fõ jellemzőit, az útlevél kiadásához szükséges veszettség elleni oltások adatait, valamint az állattulajdonos adatait. Tökéletesen megfelel tehát a mikrochipek nyilvántartására is! Nagy előnye, hogy itthon ez ma a legnagyobb online elérhető adatbázis!

Azzal, hogy csak az állatorvosok férnek hozzá, biztosított az adatvédelem, de biztosított az is, hogy szükség esetén, belátható időn belül információt kérjenek, kérdezzenek le, hisz ezt az állatorvos bármely Internet kapcsolattal rendelkező számítógépről vagy ún. "okos eszközről" lekérdezheti, nem csak rendelési idõben, és nem csak a rendelőjéből. (Manapság, a mobilinternet világában, ez akár egy erre alkalmas mobiltelefonról is kivitelezhető!)

We also checked out the EssayWriters.net website to sее what other customers say about thе company. Thе website is well-organized, but it can be a bit difficult to find the services you’re looking for. It has a lot of services tо choose from, and you need tо scroll down tо find what you need. There are also many original linkon the website that lead you to pages you don’t need, which can make finding what yоu want a bit confusing. We would like tо sее a better organization on the site and more specific services, аs it would make it easier for students to find what they need.

A Pevetdata rendszert az Állatorvosi Kamara folyamatosan fejleszti. Nyilvános, bárki számára elérhető keresőjében akár Ön is leellenőrizheti, hogy a korábban chipezett állata regisztrálva van-e a rendszerben?

Ha az Ön állatában van mikrochip, de az még nincs regisztrálva a Petvetdata-ban, kérje azt állatorvosától! 

Fontos információ: a Petvetdata adatbázis, bár tartalmazza a regisztrált tulajdonosi adatokat, NEM "tulajdoni lap", NEM tulajdonjogi igazolás!   (Javasoljuk, hogy olvassa el a www.petvetdata.hu nyitó oldalán erről olvasható tájékoztatót is!)

Az itt feltüntetett adatok senkit nem jogosítanak fel egy-egy állat tulajdonosi viszonyainak igazolására, vagy a tulajdonjog bizonyítására.  

(A regisztráció során a bejegyzésre kerülő adatokat az állatorvosok a regisztrációt kérő állattulajdonos bemondása és írásos nyilatkozata alapján rögzítik, és nem jogosultak az adatok valódiságának ellenőrzésére. A MÁOK "mikrochip szabályzata" szerint minden állatorvosnak kötelessége azonban "életszerűen" eljárni, és ha kétsége van az adatok valódiságát illetően, a regisztrációt megtagadhatja.)

A MÁOK és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal között 2012. őszén létrejött megállapodás értelmében az Állatvédelmi törvényben rögzített ún. állami eb adatbázis alapját a MÁOK Petvetdata rendszerében lévő kutya adatok képezik. Az állatorvosok változatlanul a Petvetdata rendszerbe viszik be az adatokat, amelyek egy állami szerverre kerülnek, és az adatokat mind a NÉBIH, mind a MÁOK Petvetdata rendszere használja.

Kutyák esetében a Petvetdata regisztrációs díj 2013. február 8-tól eltörlésre került. 

A petvetdata weboldalt itt érheti el: petvetdata.hu