Állatorvosi Rendelők, Állatkórházak és Hétvégi állatorvosi ügyeletek

Itt találja a MÁOK területi szervezeteinek hétvégi/ünnepnapi szolgáltató állatorvosi ügyeleti beosztásait, valamint azokat az állat-egészségügyi szolgáltató intézményeket (állatorvosi rendelők, szakrendelő, állatkórházak), amelyek működtetője rendelkezik az intézményre vonatkozó az állat-egészségügyi hatóság által kiadott működési engedéllyel, valamint a Magyar Állatorvosi Kamara által kiadott állat-egészségügyi szolgáltatói engedéllyel (praxis engedély). A táblázatok az adott intézmény legfontosabb nyilvános adatait tartalmazzák.

Az ügyeleteknél csak azokat az ügyeleti beosztásokat tesszük közzé, amelyekről tájékoztatást kapunk. Ahol azonban nincs szervezett ügyelet vagy nem érkezett hozzánk frissítés, ott sajnos nem rendelkezünk adatokkal.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a 2012. szeptember 1-től hatályba lépett 2012. évi CXXVII. törvény szerint a korábbi állatorvosi ügyeletek szervezésének kamarai kötelezettsége megszűnt, ügyeleti ellátásra már csak önkéntesen vállalt részvétel alapján lehet az állatorvosokat beosztani. A hivatkozott törvény alapján az állat-egészségügyi szolgáltatóknak (Praxis engedélyeseknek) csak a szokásos munkaidejük idejére kell megoldaniuk a helyettesítésüket. A helyettesítési kötelezettség nem azonos az ügyelettel, mert az ügyelet a szokásos munkaidőn túli szolgáltatás nyújtást jelenti.

Ahol hétvégi-ünnepnapi állatorvosi ügyeletet van, azt az adott körzetben dolgozó állatorvosok önkéntesen vállalják és szervezik. Ez sok esetben a helyi kamarai szervezet segítségével történik, de vannak az országban olyan körzetek is, ahol ez a kamarától függetlenül zajlik.

Az itt közzétett adatok 2020. szeptember hónapban adatvédelmi felülvizsgálaton estek át és folyamatosan frissítve vannak (ezt minden esetben a MÁOK területi szervezetei végzik a bekövetkező változásokat követve). A letölthető táblázatok minden területi szervezetünk esetében a rendelkezésünkre álló utolsó verzió szerint kerültek közzétételre.