MÁOK Kft.

A MÁOK Kft a Magyar Állatorvosi Kamara 100%-os tulajdonában lévő gazdasági vállalkozás.

A tulajdonosi jogok gyakorlója a MÁOK mindenkori elnöksége.

Cím: Budapest, VII. ker., István u. 11. fsz. 1.

Adatvédelmi tisztviselő:
4-in-1 Kft. (dr. Albert Ágota)
4in1kft@gmail.com


A MÁOK több, mint 10 éve hozta létre a MÁOK Kft-t.

Elsődleges cél az alapításkor egy esetleges eredményes székházpályázat esetére, annak felújításához és üzemeltetéséhez, egy gazdálkodó szervezet létrehozása volt. Miután székházat Kamaránk nem kapott, tevékenység évekig alig zajlott a Kft-ben.

A fordulatot a 2004-es év hozta, amikor a MÁOK Kft az egységes európai ebútlevél gyártatásának és forgalmazásának megszervezésére és lebonyolítására kapott megbizást a tulajdonostól, ami után az adatbázis kialakítása és üzemeltetése következett.

2006-tól a Kft adja ki a Kamara lapját, a "Kamarai állatorvos"-t, és a 2000-es években a Kft szervezte több éven át az őszi nagyállatos konferenciákat a Hungexpoval közösen. 2006-tól az útlevéllel nem rendelkező, de mikrochippel megjelölt ebek és macskák adatait is elkezdtük regisztrálni, eleinte kísérleti jelleggel, majd 2007-től a tulajdonosok megrendelésére szolgáltatásszerűen.

Alvállalkozó (a Webstation informatikai cég) bevonásával üzemeltetjük a Petvetdata honlapot és a nyilvántartási rendszert, valamint 2007 áprilisától a MÁOK honlapot is.

Összefoglalva, a korábbi elképzelések és tervek idővel beértek, helyes döntésnek bizonyult a Kft létrehozásával a kamarai alaptevékenységek (köztestületi tevékenység, érdekvédelem, állami feladatok ellátása) és a vállalkozási tevékenységek ilyen módon történő szétválasztása. Utóbbiak a Kft-ben zajlanak.

A Kft-ben folyó gazdasági tevékenységek több évi tervezéssel és megfelelő pénzügyi megoldásokkal biztosítják a tevékenységek hosszú távú üzemeltetésének folyamatos finanszírozását, ugyanakkor a Kft adózott eredményéből, az alulfinanszírozott kamarai alaptevékenységek ellátásához osztalék formájában évente támogatást nyújt a MÁOK-nak. A MÁOK Kft rendszeresen támogat egyéb Alapítványokat is.

A Kft tulajdonosi jogait -az alapítást és megszüntetést kivéve- a MÁOK Elnöksége gyakorolja. A Kft ügyvezetője a jelentős eseményekről folyamatosan tájékoztatja az Elnökséget, és emellett évente tájékoztató beszámolót tart a MÁOK Küldöttközgyűlésének is. A Kft első ügyvezetője Dr. Szabó Tamás, akkori elnök volt, majd 8 éven át, 2007 december 31-ig Dr. Mile Sándor elnök ügyvezetése, Dr. Papp Ibolya és Dr. Pintér Zsolt ügyintézői közreműködése mellett futott fel tevékenysége.

2008. január 1-től a MÁOK Elnökség döntése alapján, Dr. Pintér Zsolt lett az ügyvezető. Az ügyintézésbe 2007. októbere óta Dr. Horváth László (aki 2008 óta a MÁOK főtitkára) is hathatósan bekapcsolódott.

A menedzsment ma is azon tevékenykedik, hogy a hosszú távon biztos gazdálkodás és annak eredménye segítse a MÁOK tevékenységét, és a gyakorló állatorvosok közreműködésével (vásárlásaival) elért bevételek felhasználása során megfelelő információ ellátás (honlap, újság, elektronikus informácósrendszer) segítse a kollegák tevékenységét.

Munkatársak

Dr. Pintér Zsolt

Ügyvezető

+36 30 954 0878

+36 1 413 2494

pinter@maok.hu

Kasza Katalin

Számlázás, pénzügyek

+36 1 413 2495

kaszakata.maok@gmail.com

Szanyi Brigitta

Állatútlevelek megrendelésével kapcsolatos ügyintézés

+36 1 413 2497

szanyi.maok.kft@gmail.com

Dombó Gizella és Csíkhelyi Boglárka

Petvetdata regisztrációs ügyintézés (útlevelek és chipezések regisztrálása)

+36 1 413 2498

+36 20-275 11 99

dombo@maok.hu

csikhelyi@maok.hu

Gubucz Tibor

Kisállat Egészségügyi Könyvek kiküldésével kapcsolatos ügyintézés

+36 1 413 2497

eboltasikonyv@gmail.com

Tujner Krisztina

főkönyvelő

+36-413-2496

tujner.maok@gmail.com

A Kft. működéséről részletesebb tájékoztató