Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK  PONTOZÁSI  KÉRELEM  KITÖLTÉSE  ITT
 

 

2022. augusztus 1.

Kedves Kollégák!

Miután a Kamara Elnöksége véleményezte és dr. Gerencsér Ferenc kollégánk és jogi képviselőnk szakmailag is ellenőrizte a tervezetét, a MÁOK elnöke az ide kattintva olvasható levelet küldte meg Varga Mihály pénzügyminiszter úrnak.

 

Szabadságok miatt zárva lesz az országos iroda

2022. július 21.

 

Ezúton tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a MÁOK országos irodája 2022. július 25.-től augusztus 7-ig a munkatársaink szabadsága miatt ZÁRVA TART, ez idő alatt nincs lehetőség semmilyen ügyintézésre.

Az e-mail-ben érkező megkeresésekre ennek megfelelően reagálunk.

 

Megszűnik a FAX küldés lehetősége a MÁOK országos irodának

2022. július 20.

 

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a MÁOK Országos Irodába történő  FAX küldés lehetősége 2022. július 13-tól technikai okok miatt megszűnik. Dokumentumokat vagy postai úton, vagy PDF formátumban E-mail-hez csatolva tudunk csak fogadni.

 

A Magyar Szakmai kamarák Szövetségének levele a Köztársasági Elnök
Asszonynak

2022. július 15.

 

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége (melynek a MÁOK is tagja) levélben fordult a Köztársasági Elnök Asszonyhoz a KATA törvény ügyében.     A levél itt olvasható

Tájékoztató a KATA-s adózási változásokkal kapcsolatosan

2022. július 13.

A MÁOK Országos irodája a KATA-s adózás 2022. szeptember 1-től hatályos új szabályozásával kapcsolatosan az  itt letölthető  tájékoztatót teszi  közzé az érintett tagjaink számára.

Országos Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége

2022. július 4.

2022. szeptember 17-én idén is megrendezésre kerül Tatán az Országos Állatorvos és Ágrár Sportnap és Családi hétvége. 

A program és meghívó itt olvasható

Antibiotikumok használatának jelentése - Országos főállatorvosi levél

2022. június 2.

Itt tesszük közzé minden érintett kollégánk számára dr. Bognár Lajos országos főállatorvos levelét az élelmiszertermelő állatoknál felhasználásra kerülő antibiotikumok nyilvántartásával  és a felhasználás jelentésével kapcsolatosan. 

Ide kattintva olvasható

A MÁOK országos küldöttközgyűlése 2022. május 4-én

2022. május 9.

A MÁOK 2022. május 4-én megtartott országos küldöttközgyűlésének határozatai

itt olvashatóak

Továbbképzési Szabályzat módosítása

2022. május 5.

2022. május 4-én a MÁOK országos küldöttközgyűlése elfogadta a Kamara Továbbképzési Szabályzatának módosításait.   

A módosított Szabályzat 2022. június 1-től hatályos.

                                                                                           Ide kattintva olvasható

Ingyenes állatorvosi ellátás indult ukrán menekültek kedvencei számára
Európa-szerte

2022. április 5.

 

Az Európai Állatorvosok Szövetsége (FVE) és a Társállat-egészségügyi Egyesületek Európai Szövetsége (FECAVA) a Humane Society International (HSI) és partnerei nagylelkű támogatásán keresztül büszkén indítja el a Vets for Ukrainian Pets programotEz a program 38 ország állatorvosai számára teszi lehetővé, hogy ingyenes állatorvosi kezelésben részesítsenek Ukrajnából menekült állatokat.    Rens van Dobbenburgh, az FVE elnöke így nyilatkozott: „ Hálásak vagyunk, hogy a FECAVA nevű testvérszervezetünkkel és a Humane Society International nagyra értékelt támogatásával együtt elindíthatjuk ezt a közös projektet.  Ezzel a közös projekttel erős,  ingyenes kisállat-egészségügyi választ fogunk nyújtani  az érkezők számára, szeretett házi kedvenceikkel sok  sebezhető  ember részesül a számukra szükséges ellátásban és kezelésben. Ez a sürgősségi ellátásról, a krónikus betegségek hosszú távú kezeléséről, valamint a rutin egészségügyi ellenőrzésekről szól.”

Az ukrán házi kedvencek állatorvosai állatorvosonként legfeljebb öt kutyának, macskának, lónak vagy más kedvtelésből tartott állatnak a kezelési költségeit fedezik, állatonként legfeljebb 250 euróig. 

Hogyan működik, kattintson IDE   (angol nyelvű szöveg!)

 
Az "Állatorvosok az ukrán házi kedvencekért " program  2022. május 21-ig tart, és nyitva áll minden engedéllyel rendelkező állatorvosi rendelő számára Európa-szerte. 

A programhoz csatlakozni kívánó klinikák ITT jelentkezhetnek .

A Jelentkezési lap kitöltéséhez a  magyar  állatorvosok jelszava:  RM942U

                                                                              kattints  a  tovább gombra!