Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Tájékoztató a MÁOK területi szervezetei titkárainak és ügyintézőinek

2022. január 21.

Ezúton itt honlapunkon is közzétesszük azt a tájékoztatót, ami a MÁOK területi szervezetei titkárainak és ügyintézőinek került kiküldésre a Praxis-engedélyekkel kapcsolatosan.

A tájékoztató ide kattintva olvasható

Pályázati kiírás külföldi tanulmányút támogatására a MÁOK tagjainak

2021. december 25.

A Magyar Állatorvosi Kamara Elnöksége elfogadta a 2022. évre szóló pályázati kiírását  a kamarai tagok külföldi tanulmányúton való részvételének támogtására.

A pályázati kiírás itt olvasható       

A pályázati űrlap itt letölthető:  word fájl   PDF fájl

Az országos tisztújítás (2021.nov.10.) eredményei

2021. november 11.

A MÁOK  2021. november 10-én az ÁTE Aulájában megtartott

országos tisztújító küldöttközgyűlésén az

ide kattintva elolvasható választási eredmények születtek. 

Minden megválasztott országos kamarai tisztségviselőnek és az országos bizottságok megválaszott tagjainak  gratulálunk, munkájukhoz sok sikert kívánunk!

OPEL kedvezmények állatorvosoknak 2021. IV.negyedévben

2021. október 7.

A csatolt anyagban megadott kondíciók 2021 IV. negyedévében érvényesíthetők a kamarai tagságot igazoló dokumentum (tagsági igazolvány) bemutatásával bármely magyarországi hivatalos Opel márkakereskedésben, ahol kollégáink készséggel állnak az állatorvosok rendelkezésére.

A kedvezmények ide kattintva olvashatók

Kérdések-Válaszok állatorvosi vények, gyógyszerrendelés témában

2021. szeptember 27.

Tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Urak!

Csatolt pdf file-ok formájában közzétesszük az Agrárminisztériumnak küldött, az állatorvosi gyógyszerrendeléssel összefüggő kérdéseinket és az azokra a mai napon érkezett válaszokat.

 

Kollegiális üdvözlettel:

dr. Gönczi Gábor  elnök, Magyar Állatorvosi Kamara.

                         A feltett kérdések itt,    a kapott válaszlevél itt     olvashatók.

2022 végéig meghosszabbított továbbképzési ciklus

2021. szeptember 27.

Ahogy közeleg az év vége, egyre több kollégánk érdeklődik arról, hogy valóban meg lett-e hosszabbítva a jelenlegi  továbbképzési ciklus? A válasz egyértelműen IGEN, ezt a COVID miatti hosszabbítást még tavaly, 2020. július 29-én megtette az országos küldöttközgyűlés.

A jelenlegi, eredetileg 2019-2021 közötti továbbképzési ciklus és így a pontgyűjtési lehetőség is 2022. december 31-ig tart, így minden kollégánknak bőven van ideje összegyűjtenie a 300 továbbképzési pontot!

Az állatorvosi vényekkel kapcsolatos jogszabály változások

2021. szeptember 6.

Dr. Gönczi Gábor a MÁOK elnöke összefoglalta az állatorvosok gyógyszerrendelésére és vényírására vonatkozó jogszabályok legutóbbi változásait.

Kérjük kollégáinkat, hogy figyelmesen olvassák el az összefoglalót és a saját gyógyszerrendeléseiket (vényeiket) a leírtak szerint módosítsák (ha ez még nem történt meg)!

Az összefoglaló ide kattintva olvasható el

Újdonságok az antibiotikumok használatával kapcsolatosan

2021. szeptember 1.

Megjelent az állat-gyógyászati termékekről szóló 128/2009. (X. 6.) FVM rendelet módosítása, mely elsősorban az antimikrobiális rezisztencia (AMR) kockázatának csökkentését célozza új állategészségügyi intézkedések bevezetése révén. .......  kattints a Tovább gombra!

Adománygyűjtés Dr. Galambos Márton (1820 – 1872) szobrának
elhelyezésére és megvalósításának támogatására

2021. augusztus 17.

 

Dr. Sótonyi Péter rektor úr támogatást kérő levele ide kattitva olvasható el.

Kérjük, aki megteheti, segítsen a szobor megvalósítását!

Szolgáltató állatorvosok figyelmébe afrikai sertéspestis témában

2021. július 21.

Ezúton is közzétesszük a szolgáltató állatorvosoknak  a NÉBIH figyelemfelhívó tájékoztatóját az afrikai sertéspestis kapcsán, amely ide kattintva olvasható.

Külön is kiemeljük a tájékoztatóból azt, hogy amennyiben befogott (vagy beteg) vaddiszó (vadmalac) ellátására, gyógykezelésére kap felkérést (akár állatvédő szervezetektől, aktivistáktól), akkor azonnal értesítse a területileg illetékes hatósági állatorvosi szolgálatot (hatósági állatorvost), valamint téjékoztassa az őt megkereső személyt a csatolt tájékoztatóban leírtakról.