Pszichotróp anyag és kábítószer éves felhasználási jelentés megküldése 2019 januárban

Ezúton is tájékoztatjuk az érdekeleteket a következőkről:

az ORFK tájékoztatása szerint a 2018. évi kábítószer és pszichotróp anyag felhasználásról szóló felhasználói jelentéseket  (beküldési határidő 2019. január 31.)  már csak és KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUSAN  lehet beküldeni ügyfélkapun (önálló állatorvosok)  vagy Cégkapun keresztül (cégek).

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

A felhasználó jelentés űrlapja a www.police hu oldalon érhető el, és a kitöltéséhez az ÁNYK (Általános Noymtatvány Kitöltő) program szükséges, amit a NAV honlapjáról lehet letölteni és a számítógépre telepíteni. 

A police.hu- n itt van a jelentéshez az űrlap:   

http://www.police.hu/hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/igazgatasrendeszeti-szakterulet

Itt az "Egyéb rendészeti hatósági eljárások" felirat végén kell kibontani a lehetőségeket

Az odajutás lépésenként így néz ki:

  • www.police.hu
  • bal felső sarokban a 3 vonalra kattintani
  • ügyintézés
  • elektronikus ügyintézés
  • Igazgatásrendészeti szakterület
  • Egyéb rendészeti hatósági eljárások
  • Ürlap   (legfelső sor ) letöltés, megnyitás és előjön a Ro-0007-es nyomtatvány, ami 3 oldalas.
  • Ezt kell kitölteni és beküldeni a leirt módon

Az ORFK (ill. a Megyei Rendőrfőkapitányságok) semmilyen más módon nem fogadja el a felhasználói bejelentéseket (és az új felhasználói igényeket/engedély kérelmeket is csak ezen a módon lehet beadni) !

Most még december eleje van, javasoljuk mindenkinek az időben történő felkészülést (pld. az ÁNYK letöltését, telepítését) elvégezni!  A police.hu szerint január 21-től új nyomtatvány lesz, de addig használható a régi!

MEGJEGYZÉS:  a vonatkozó jogszabály szerint ugyanezt a felhasználó jelentést el kell küldeni a területileg illetékes KH Járási Hivatalának is. Azt jelenleg nem tudjuk, hogy a Járási Hivatalok csak elektronikusan fogadják ezeket a jelentéseket (az Ügyfélkapu működik minden Járási Hivatalnál), vagy lehetőség van/lesz azok postai úton történő beküldésére. Ezt megpróbáljuk megtudni az illetékesektől.

« Vissza