ELŐZETES TÁJÉKOZTATÓ - a Magyar Falu Program keretében meghirdetésre került a „Felelős állattartás elősegítése” című pályázati kiírás

 

Kedves Kollégák!

A Miniszterelnökség gondozásában megjelent a várt 500 millió forint keretösszegű, a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Felelős állattartás elősegítése” című pályázati kiírás.

Két dolgot emelek ki a pályázati kiírásban: .......

                                                                                                             kattinst a Tovább gombra!

-  az 5.000 fő állandó lélekszám alatti települések pályázhatnak,

- a közreműködő állatorvosnak rendelkeznie kell FELIR azonosító számmal (ezt ettől a pályázattól függetlenül törvény is, kormányrendelet is előírja)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (NÉBIH) várjuk a FELIR azonosítóról az állatorvosok számára készülő tájékoztatót, amit megérkezése után haladéktalanul közzé teszünk.

Új információ:

A pályázati kiírás megjelentetése óta eltelt igen rövid idő felszínre hozott egy komoly félreértést, ami a kiírás szövegszerkesztési hibáján (a szövegben maradt és/vagy kifejezésen) alapul.

A Miniszterelnökség illetékes munkatársaival részletekbe menően tisztáztuk a problémát.

A pályázat elsődleges célja a kutyák és macskák ivartalanítási műtétje elvégeztetésének támogatása, az állat veszettség elleni védőoltásának és/vagy a transzponderes megjelölésének a támogatása kizárólag ehhez kapcsolódhat.

Vagyis, az állat veszettség elleni védőoltásának és/vagy a transzponderes megjelölésének a támogatása kizárólag annál az állatnál jöhet szóba, amelynek a pályázat keretében elvégzik az ivartalanítási műtétjét is!  Ivartalanítási műtét elvégeztetése nélkül a pályázati támogatás nem vehető igénybe veszettség elleni védőoltás és/vagy transzponderes megjelölés támogatására.

A fentieknek megfelelően napokon belül megjelenik a pályázati kiírás szövegének a javított változata (amit a megjelenése után itt is közzéteszünk majd).

                                                                                              Dr. Gönczi Gábor   

                                                                                                elnök, MÁOK

« Vissza