Jogerős etikai büntetések 2016 évben

MÁOK Etikai és Etikai Eljárási szabályzata

27.  A - a megrovás etikai büntetés kivételével - jogerős etikai büntetésben részesült állatorvosok névsorát, pecsétszámát a Magyar Állatorvosi Kamara lapjában és a MÁOK honlapján az ok megjelölésével meg kell jelentetni.

2016 évben a következő kamarai tagok kaptak a megrovásnál súlyosabb jogerős etikai büntetést:

Dr. Hinger Sándor  (0588), Fejér megye tárgyalta, ötszörös minimálbér volt a büntetés, az ok: sorozatos szabályszegések (ez volt a hetedik etikai ügye).

Dr. Koller István (3001), Fejér megye tárgyalta, egyszeres minimálbér büntetést kapott, az ok: sorozatos és szándékos chipregisztráció elmulasztás.

Dr. Stájer Attila  (2537), Pest megye tárgyalta, kétszeres minimálbér büntetést kapott, az ok: szabálytalan bélyegző használat (ez volt a harmadik etikai ügye).

Dr. Szabó Sándor (3350), SzSzB megye tárgyalta, a büntetése 6 hónapra a tagsági viszony felfüggesztése, az okok: sorozatos szabályszegések, többek között a bélyegzője bevonása után csináltatott magának másikat és használta is, sorozatos rendőrségi ügyek.

Szanyiné Dr. Ettig Edit (3460), háromszoros minimálbér, az ok: nagyobb mennyiségű biankó útlevél „eladása”.

Dr. Takó Béla (4394), Pannon ter. szervezet tárgyalta, kétszeres minimálbér büntetés, az ok: súlyos etikai és adminisztrációs szabálysértések mintavételezéseknél.

                                                                       Dr. Szentpétery Zselyke

                                                                         MÁOK OEB elnök sk.

« Vissza