Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Ismét van személyes átvétel a MÁOK KFT irodájában (útlevél, KEK, egyéb
könyvek)

2021. július 8.

 

Az állatútlevelek, az oltási könyvek és a szakkönyvek kiadását 2021 .07. 12-től  előzetes telefonos egyeztetés után (+36-1-4132495),  hétfőtől - csütörtökig  10-15 óra között  ismét tudjuk biztosítani!

                                                                                                                MÁOK KFT.

Nyári ügyintézés a MÁOK országos irodájában

2021. június 29.

Ezúton is tájékoztatjuk tagjainkat és minden érdeklődőt, aki megkeresne bennünket valamilyen ügyben, hogy munkatársaink nyári szabadságai miatt  2021. július 1-től elsősorban elektronikus úton tudjuk a kapcsolatot tartani az érdeklődőkkel. Lehetnek/lesznek olyan napok, amikor az országos iroda telefonjait nem biztos, hogy fel tudjuk venni, viszont minden e-mail-re rövid időn belül reagálunk, ill. válaszolunk.

Kérjük, hogy telefonálás helyett írjon e-mail-t a maok@t-online.hu  címünkre, és hamarosan választ fog kapni rá!

Megértését és közreműködését köszönjük!

Az országos főállatorvos levele a digitális LABOR szakrendszer
bevezetésével kapcsolatosan

2021. június 29.

 

Ezúton is közzétesszük az érintett állatorvos kollégák számára dr. Bognár Lajos országos főállatorvos legfrissebb levelét a 2021. július 1-én bevezetendő digitális LABOR szakrendszerről ill. a vizsgálati díjakkal kapcsolatos "egyetemleges felelősségről".    A levél itt olvasható

Fajtabejegyzéssel kapcsolatos figyelemfelhívás

2021. június 29.

A kisállat útlevélben, valamint az oltási könyvben feltüntetendő fajtamegjelöléssel összefüggésben közzétesszük dr. Bognár Lajos országos főállatorvos úr  ÉlfF/206/2021 ügyiratszámú levelét, egyben minden szolgáltató állatorvos kolléga figyelmét felhívjuk a rendelkezés potos betartására.  Az országos főállatorvosi levél itt olvasható

Újabb információk a FELIR azonosító használata ügyében

2021. május 18.

Itt található a NÉBIH közleménye a FELIR azonosító használatával kapcsolatban:

https://portal.nebih.gov.hu/-/a-szolgaltato-allatorvosok-felir-azonositojarol-a-nebih-gondoskodik-de-e-ugyintezesi-lehetoseg-is-rendelkezesre-all

A  megadott linken megnyíló tájékoztatóban az utolsó 2 bekezdés fontos (megvastagítva a lényeg):

A FELIR azonosító megléte az egyes agrárágazati szereplők engedélyezett tevékenységvégzését, jogszerű működését igazolja. Több jogszabály a FELIR azonosító kötelezettség általános előírásán túlmenően konkrétan is a FELIR azonosító feltüntetéséhez köti bizonyos szolgáltatások elvégzését, adatszolgáltatás vagy kérelem benyújtását, pályázatokban való részvételt. Így például a Magyar Falu Program felelős állattartást segítő pályázati kiírása is feltételként szabja meg a FELIR azonosító feltüntetését a pályázatban. 

Kiemelten fontos, hogy a szolgáltató állatorvos az általa kiállított vényen köteles feltüntetni a saját FELIR azonosítóját is, ennek hiányában a közforgalmú gyógyszertárak, állatpatikák megtagadhatják a vényköteles készítmények kiadását. A vényen mindig az állatorvos saját FELIR azonosítóját kell szerepeltetni, akkor is, ha az állatorvos egy intézmény, rendelőintézet dolgozójaként állítja ki azt. A FELIR azonosító ugyanakkor nem helyettesíti az aláírást és a bélyegzőlenyomatot, a három technikai elem együtt érvényesíti az állatorvosi vényt.

FELIR azonosító meglétének ellenőrzése, igénylése

2021. május 6.

 

A szolgáltató állatorvos kollégák figyelmébe ajánljuk a NÉBIH hivatalos tájékoztatóját a FELIR azonosító meglétének ellenőrzéséről, ill. igénylésének módjáról  (ha kiderül, hogy még nincs az állatorvosnak ilyen azonosítója a rendszerben). 

A NÉBIH tájékoztatója ide kattintva olvasható

 

FONTOS: az állatorvosoknak alapértelmezésben nem kell kérelmezniük a FELIR azonosítót, mert azt a NÉBIH a rendelkezésére álló információk/adatok alapján hivatalból biztosítja számukra. A NÉBIH tájékoztatása szerint eddig 3897 fő állatorvos részére állapítottak meg FELIR azonosítót, és az adatfeltöltés folyamatosan zajlik.

Ezért mindenképpen javasoljuk, hogy az érintettek első lépésként ellenőrizzék le a nyilvános FELIR keresőben​, hogy rendelkeznek-e már FELIR azonosítóval, és csak akkor igényeljenek azonosítót az Útmutatóban foglalt módon, ha esetleg még nem kapták azt meg. (Ennek módját részletesen leírták a tájékoztatóban.)

Megjelent a Magyar Falu Program keretében meghirdetett "Felelős állattartás
elősegítése” című pályázat kiírásának MÓDOSÍTÁSA

2021. április 28.

 

Megjelent a Magyar Falu Program keretében a Miniszterelnökség által meghirdetésre került "Felelős állattartás elősegítése" c. kormányzati pályázati kiírás módosítása.

                - a Pályázat módosított szövege  ide kattintva olvasható,

                - a Pályázati kiíráshoz kapcsolódó KÖZLEMÉNY ide kattintva olvasható

 

ELŐZETES TÁJÉKOZTATÓ - a Magyar Falu Program keretében meghirdetésre
került a „Felelős állattartás elősegítése” című pályázati
kiírás

2021. április 22.

 

Kedves Kollégák!

A Miniszterelnökség gondozásában megjelent a várt 500 millió forint keretösszegű, a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Felelős állattartás elősegítése” című pályázati kiírás.

Két dolgot emelek ki a pályázati kiírásban: .......

                                                                                                             kattinst a Tovább gombra!

Tájékoztató társas vállalkozások ÚJ Praxis engedély kérelméhez

2021. március 31.

2021. január 1-jét követően a Kamara illetékes területi szervezeteihez benyújtott praxisengedély-kérelem esetében a kérelmező gazdasági társaságnak meg kell felelnie a Magyar Állatorvosi Kamaráról, valamint az állatorvosi szolgáltatói tevékenység végzéséről szóló 2012. évi CXXVII. törvény 38.§ (2a) bekezdésében előírt rendelkezésnek:

                                                                                  kattints a Tovább gombra!

NINCS SZEMÉLYES áruátvétel a MÁOK Kft-nél!

2021. március 10.

A 2021. március 8-án életbe lépett járványügyi szigorítások miatt a MÁOK Kft irodájában további intézkedésig

nem lehet személyesen átvenni

a megrendelt dokumentumokat és könyveket !

A megrendelések teljesítése kizárólag postai úton zajlik. 

MInden megrednelőtől szíves megértést kérünk!