Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Küldöttközgyűlési jegyzőkönyv

2016. december 16.

Elkészült, és a megválasztott jegyzőkönyv hitelesítők által aláírásra (hitelesítésre) került a MÁOK 2016. november 23-i országos tisztújító küldöttközgyűlésének hivatalos jegyzőkönyve.

Itt elolvasható

Késik a Kamarai Állatorvos 2016/4. száma és a MUNKANAPLÓ

2016. december 13.

Ezúton tájékoztatjuk tagjainkat, hogy mivel a Magyar Posta az ünnepek előtti túlterheltségre való hivatkozással már nem hajlandó nagy számú küldeményt felvenni, a Kamarai Állatorvos 2016/4 lapszáma és a 2017-es Állatorvosi Munkanapló  várhatóan csak 2017. január közepén érkezik majd meg a kamarai tagokhoz.

Minden tagunk szíves türelmét és megértését kérjük!

MÁOK

A MÁOK országos tisztújítás választási eredményei

2016. november 24.

A MÁOK 2016. november 23-án megtartott országos tisztújító küldöttközgyűlésén a következő választási eredmények születtek:

elnök:  dr. Gönczi Gábor,    alelnök:  dr. Menyhárt Péter,    főtitkár: dr. Horváth László

elnökségi tagok: dr. Barna Miklós, dr. Gál Sándor, dr. Hirmetzl Gábor, dr. Minár Gyula, dr. Sebestyén Zsolt, dr. Szalay János

Országos Felügyelő Bizottság   elnök: dr. Ózsvári László  

tagok: dr. Lipthay Tamás, dr. Monostori Attila

Országos Etikai Bizottság  elnök: dr. Szentpétery Zselyke    

tagok: dr. Csuta Lajos, dr. Gerencsér Ferenc, dr. Nagy Endre, dr. Szakmáry Katalin, dr. Szebeni Zsolt, dr. Vajdovich Péter

Országos Oktatási Bizottság   elnök: dr. Bíró Ferenc   

tagok: dr. Bárány Györgyi, dr. Csuta Lajos, dr.Keleti Zoltán, dr. ifj.Krajcsovics László, dr. Szilágyi Attila, dr. Túri Árpád

Állatorvos Specialista Bizottság   elnök: dr. Csikós Károly Miklós   

tagok: dr. Bendzsel Dániel, dr. Buják Dávid, ifj. dr. Buvár István, dr. Sahin-Tóth Tibor, dr. Túri Árpád, dr. Zsoldos László, 

A MÁOK országos szervezetének tisztújító küldöttközgyűlése

2016. november 22.

A MÁOK országos szervezete tisztújító küldöttközgyűlésére 2016. november 23-án szerdán, 10 órai kezdettel kerül sor a MMH Star City Hotel-ben (1078 Budapest, István u. 14.).

MEGHÍVÓ itt

Birtokvédelem az állatvédelemben – állatvédelem a birtokvédelemben

2016. november 17.

Szakmai Nap a Magyar Birtokvédelmi Szövetség szervezésében és rendezésében 2016. december 1-én.

A rendezvényt ajánljuk minden kollégánknak, aki az állatvédelmi kérdések iránt érdeklődést mutat, vagy a mindennapi munkája során ilyen ismeretekre is szüksége van (lehet).

Meghívó és jelentkezési lap itt

A NÉBIH felhívása útlevél kiállítás, veszettség elleni oltás
tárgyában

2016. november 14.

Tisztelt Kollégák!

Dr. Nemes Imre NÉBIH elnökhelyettes úr 2016. november 14-i átiratában a következő tájékoztatást közzétételét kérte a Magyar Állatorvosi Kamarától:

A kisállat útlevelek kiállításában közreműködő, illetve a kiszállításra kerülő kutyák vakcinázásában résztvevő szolgáltató állatorvosok figyelmét felhívom arra, hogy..........

Változás a kisállat útlevelek kitöltésénél - veszettség ellen oltatlan
állatok esetében

2016. október 12.

Kedves Kollégáink!

Az EU illetékes Bizottsága és ezen keresztül a NÉBIH Állat-egészségügyi Igazgatósága azt jelezte a MÁOK felé, hogy az a korábbi gyakorlatunk, ami szerint a veszettség ellen oltatlan állatoknál a vakcina beírás helyére a "Nincs oltva" beírást tettük, nem felel meg az EU szabályozásának, és emiatt ezen változtatni szükséges.

A jelzés alapján ezúton is arra kérjük a kisállat útleveleket kiállító kollégáinkat, hogy ha az állat nincs veszettség ellen beoltva, akkor az útlevél  V. oldalára (Veszettség elleni vakcinázások) ne írjanak be semmit! 

Kattintson a Tovább gombra!

NÉBIH tájékoztatás kisállat szállításokkal kapcsolatos tulajdonosi
tájékoztatásról

2016. szeptember 27.

A tegnapi napon a következő megkeresés érkezett a NÉBIH Állat-egészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságától:

Tisztelt Elnök Úr!

Tekintettel arra, hogy az utóbbi időszakban több visszajelzés érkezett más tagállamok állategészségügyi hatóságától olyan kutyaszállításokkal kapcsolatban, amelyek nem feleltek meg a vonatkozó állategészségügyi feltételeknek, kérem szíves közreműködését a kutyatulajdonosok megfelelő tájékoztatásában.

Javaslom, hogy......

Bőrcsomósodás-kór - legfrissebb hírek

2016. szeptember 20.

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos tájékoztatója a bőrcsomósodáskór európai helyzetéről 

ide kattintva elolvasható.

Újabb fejlemények itt (2016.szept.20.)

Rókák orális immunizálása - NÉBIH közlemény

2016. szeptember 12.

A rókák orális immunizálásának 2016. október 1. - 15. közötti elvégzése részleteiről a NÉBIH tájékoztatója

ide kattintva olvasható        térkép itt