Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Bőrcsomósodás-kór - legfrissebb hírek

2016. szeptember 20.

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos tájékoztatója a bőrcsomósodáskór európai helyzetéről 

ide kattintva elolvasható.

Újabb fejlemények itt (2016.szept.20.)

Rókák orális immunizálása - NÉBIH közlemény

2016. szeptember 12.

A rókák orális immunizálásának 2016. október 1. - 15. közötti elvégzése részleteiről a NÉBIH tájékoztatója

ide kattintva olvasható        térkép itt

Álláshirdetés - hatósági állatorvost keresnek Békés megyébe

2016. szeptember 9.
A Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályához
HATÓSÁGI ÁLLATORVOS munkakör betöltésére munkatársat keres.
 

Még mindig Petvetdata ...... Friss hírek

2016. augusztus 9.

Augusztus első hétvégéjén kisebb fennakadások voltak tapasztalhatóak a MÁOK Petvetdata kisállat nyilvántartó adatbázisának működésében. Ezek a hibák -sajnálatos módon- a rendszer finomításával, a gyorsaság javításával összefüggő informatikai munka során keletkeztek.

Ezzel kapcsolatban ezúton is tájékoztatjuk tagjainkat, az állattartókat és minden érdeklődőt, hogy a Petvetdata rendszert fejlesztő és üzemeltetető informatikai cég munkatársai a felmerült hibákat kijavították, a felhasználók számára elveszettnek hitt adatokat láthatóvá tették, és minden tőlük telhetőt megtettek a rendszer jó és folyamatos működésének biztosítása érdekében. Az adatbázis jelenleg gyorsan és jól működik.

Amennyiben valaki a rendszer működésével kapcsolatosan mégis technikai jellegű működési hibát észlel, kérjük jelezze ezt azokon az e-mail címeken, amelyet a bejelentkezés után felugró oldalon tettünk közzé.

MÁOK

Petvetdata tulajdonosi adatok kezelése

2016. július 13.

Az utóbbi időszakban több konkrét ügy kapcsán is felvetődött az a kérdés, hogy a Petvetdata adatbázisba bejegyzett "tulajdonosi adatok" vajon mennyiben bizonyítják az állat valós tulajdonjogát. Ezzel kapcsolatban a követekezőkre hívjuk fel kollégáink figyelmét: .....

Tájékoztató a Petvetdata kisállat nyilvántartó-rendszer működéséről

2016. május 27.

Kedves Kollégák!

2016. május 3-ról 4-re virradó éjszaka a NÉBIH Informatikai Igazgatóságának egyik szerverére telepítették át a Petvetdata kisállat nyilvántartó rendszer adatbázisát (azt a részét, ahol a bevitt adatokat tároljuk). Ez az 1998. évi XXVIII. törvény által meghatározott országos elektronikus eb adatbázist (Ebregisztert) működtető állami állat-egészségügyi szolgálat kérésére, a velük  történt megállapodás alapján történt. 

A Petvetdata-rendszer adatbázisának átköltözését követően csak kisebb problémákat tapasztaltunk, de ezeket   a Petvetdata-rendszert üzemeltető Webstation, és a NÉBIH informatikai szakemberei intenzív munkával megoldották ill. elhárították. Jelenleg időszakosan (főleg a csúcsidőszakokban történő használatkor) kisebb lassulás észlelhető csak.

Kérjük  az adatbázist használó tagjainkat, hogy amennyiben a munkájukat jelentősen nehezítő hibát észlelnek, tájékoztassanak erről bennünket e-mailben. Ide kattintva tud közvetlenül e-amilt küldeni.

MÁOK Országos iroda, Webstation

A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2016.

2016. március 30.

A vadegészségügyi és vadgazdálkodási Konferenciára 2016. április 5-én 10 órai kezdettel kerül asor a SZIE ÁOTK Aulájában, melyre a szervező szeretettel várják a téma iránt érdeklődő állatorvosokat is.

Részletek itt

Magyar Kutyás Akadémia I. Kinológiai Konferenciája

2016. március 3.

A Magyar Kutyás Akadémia 2016. április 9-én tartja I. Kinológiai Konferenciáját, melynek szakmai támogatója a Magyar Állatorvosi Kamara. Az eseményre szívesen várják az állatorvos kollégákat is. 

Program itt      Több információ itt

Róka veszettség kimutatása Szerencsen

2016. február 11.

A NÉBIH tájékoztatását újabb róka veszettség esetről ezúton tesszük közzé tagjaink számára. Az információ elsősorban a Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében dolgozóknak lehet fontos. Külön is kérjük kollégáinkat, hogy a NÉBIH levél utolsó bekezdésében leírtakra fordítsanak kiemelt figyelmet!

A NÉBIH levele itt olvasható

A MÁOK elnökségének szakmai állásfoglalása az állat-fizioterápia
végzéséről

2016. február 4.

A MÁOK elnöksége 2016. február 3-i ülésén önálló, más szervezetektől független szakmai állásfoglalást adott ki az állat-fizioterápiás tevékenységről

A szakmai állásfoglalás ide kattintva olvasható