Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

2017. április 26-án ülésezett a MÁOK országos küldöttközgyűlése

2017. május 6.

A MÁOK 2017. április 26-án megtartott országos küldöttközgyűlésének

jegyzőkönyve itt olvasható                elfogadott határozatai itt olvashatók

Törvénymódosítás - Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos válasz
levele

2017. április 19.

A mai napon megérkezett a MÁOK országos irodájára dr. Bognár Lajos országos főállatorvos levele a tervezett törvénymódosításokkal kapcsolatosan (miért kell az állatorvosoknak FELIR azonosító szám?).

A levél itt olvasható

Húsvét után elindul a MÁOK Fórum

2017. április 13.

Tisztelt Kollégáink!

A húsvéti ünnepek után április 18-án reggel útjára indult a MÁOK Fóruma, amely a MÁOK honlapján át elérhető egy közvetlen linkkel a honlap jobb felső részen.

A Fórumot kizárólag a MÁOK tagjai használhatják, a regisztráció során megadott tagsági adatokat a regisztráció jóváhagyása előtt a tagnyilvántartás alapján ellenőrizzük.

Őszintén reméljük, hogy a Fórum elindulása egy jó lehetőség lesz arra, hogy a tagjaink válaszokat kaphassanak az őket érintő és érdeklő kamarai kérdésekben.

NÉBIH körlevél a "Vágóhídra érkező szállításra alkalmatlan
állatokkal, úti hullákkal kapcsolatos állatvédelmi nyomonkövetésről"

2017. március 23.

Dr. Nemes Imre NÉBIH elnökhelyettes úr kérésére ezúton is közzétesszük, és a vágóhídra történő állatszállításban érdekelt szolgáltató állatorvosok figyelmébe ajánljuk az alább elolvasható dokumentumokat.

NÉBIH levél itt           NÉBIH levél melléklete itt

Új betegellátási rend az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati
klinikájának ambulanciáján

2017. március 14.

2017. április 1-től kezdődően új betegellátási rend lép életbe az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Klinikájának Ambulanciáján. A változások érintik a betegbeutalás módját is. 

Az erről szóló tájékoztató itt olvasható

NÉBIH tájékoztató veszettség rókában történt kimutatása kapcsán -
Rókák orális immunizálása 2017

2017. március 8.

A NÉBIH laboratóriumában veszettség vírusát mutatták ki egy Bekecsről (B-A-Z megye) származó rókában. Ezzel kapcsolatosan dr. Nemes Imre elnökhelyettes úr az alábbi tájékoztató közzétételét kérte a MÁOK-tól. 

Ehhez kapcsolódóan a rókák 2017-ben történő orális immunizálásáról is tájékoztató került kiadásra

Itt olvasható a NÉBIH tájékoztatója    Tájékoztató a rókák orális immunizálásáról itt    Itt a térkép az ütemtervről

Tájékoztató az Állatorvostudományi Egyetem új klinikai körbélygzőiről

2017. március 2.

Az Állatorvostudományi Egyetem Klinikáin a klinikai tevékenységet végző állatorvosok 2016. július 1-től új klinikai körbélyegzőt használnak. Ezzel kapcsolatosan dr. Németh Tibor professzor úr, klinikai rektorhelyettes az alábbi tájékoztatót küldte meg Kamaránknak. 

A tájékoztatót ide kattintva olvashatja el

Kamarai kitüntetések

2017. február 27.

A 2017. február 24-én, az Állatorvostudományi Egyetem doktorrá avató ünnepi tanácsülésen kerültek átadásra a Magyar Állatorvosi Kamara kitüntetései.

A "Mócsy-díj (emlékérem)" kitüntetést kapta  dr. Bertóti Béla bicskei, és dr. Kárpári László csemői állatorvos kollégánk.

Az "Év Állatorvosa 2017" kitüntető címről szóló oklevelet dr. Simanovszky Zoltán fővárosi állatorvos  (a ZÁLLATORVOS) vette át.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Jogerős etikai büntetések 2016 évben

2017. február 22.

MÁOK Etikai és Etikai Eljárási szabályzata

27.  A - a megrovás etikai büntetés kivételével - jogerős etikai büntetésben részesült állatorvosok névsorát, pecsétszámát a Magyar Állatorvosi Kamara lapjában és a MÁOK honlapján az ok megjelölésével meg kell jelentetni.

2016 évben a következő kamarai tagok kaptak a megrovásnál súlyosabb jogerős etikai büntetést:

Munkavédelmi szolgáltatás állatorvosok részére

2017. január 25.

A MÁOK Kft. állatorvosok részére - a jogszabályi kötelezettségek teljesítésének és a bírságolások megelőzésének érdekében - jelentős kedvezménnyel komplex munkavédelmi szolgáltatást nyújt, a következők szerint:   KATTINTSON IDE !