Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Tájékoztatás afrikai sertéspestis vírusának Magyarország határához
közeli, ukrajnai megállapításával kapcsolatban

2017. január 5.

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, helyettes államtitkár úr fenti tárgyú tájékoztatója itt olvasható.

BOLDOG ÚJ ÉVET 2017

2017. január 3.

Ezúton kívánunk Boldog Új Esztendőt a 2017. évre minden tagunknak, honlaplátogatónak és minden állattartónak!

Küldöttközgyűlési jegyzőkönyv

2016. december 16.

Elkészült, és a megválasztott jegyzőkönyv hitelesítők által aláírásra (hitelesítésre) került a MÁOK 2016. november 23-i országos tisztújító küldöttközgyűlésének hivatalos jegyzőkönyve.

Itt elolvasható

Késik a Kamarai Állatorvos 2016/4. száma és a MUNKANAPLÓ

2016. december 13.

Ezúton tájékoztatjuk tagjainkat, hogy mivel a Magyar Posta az ünnepek előtti túlterheltségre való hivatkozással már nem hajlandó nagy számú küldeményt felvenni, a Kamarai Állatorvos 2016/4 lapszáma és a 2017-es Állatorvosi Munkanapló  várhatóan csak 2017. január közepén érkezik majd meg a kamarai tagokhoz.

Minden tagunk szíves türelmét és megértését kérjük!

MÁOK

A MÁOK országos tisztújítás választási eredményei

2016. november 24.

A MÁOK 2016. november 23-án megtartott országos tisztújító küldöttközgyűlésén a következő választási eredmények születtek:

elnök:  dr. Gönczi Gábor,    alelnök:  dr. Menyhárt Péter,    főtitkár: dr. Horváth László

elnökségi tagok: dr. Barna Miklós, dr. Gál Sándor, dr. Hirmetzl Gábor, dr. Minár Gyula, dr. Sebestyén Zsolt, dr. Szalay János

Országos Felügyelő Bizottság   elnök: dr. Ózsvári László  

tagok: dr. Lipthay Tamás, dr. Monostori Attila

Országos Etikai Bizottság  elnök: dr. Szentpétery Zselyke    

tagok: dr. Csuta Lajos, dr. Gerencsér Ferenc, dr. Nagy Endre, dr. Szakmáry Katalin, dr. Szebeni Zsolt, dr. Vajdovich Péter

Országos Oktatási Bizottság   elnök: dr. Bíró Ferenc   

tagok: dr. Bárány Györgyi, dr. Csuta Lajos, dr.Keleti Zoltán, dr. ifj.Krajcsovics László, dr. Szilágyi Attila, dr. Túri Árpád

Állatorvos Specialista Bizottság   elnök: dr. Csikós Károly Miklós   

tagok: dr. Bendzsel Dániel, dr. Buják Dávid, ifj. dr. Buvár István, dr. Sahin-Tóth Tibor, dr. Túri Árpád, dr. Zsoldos László, 

A MÁOK országos szervezetének tisztújító küldöttközgyűlése

2016. november 22.

A MÁOK országos szervezete tisztújító küldöttközgyűlésére 2016. november 23-án szerdán, 10 órai kezdettel kerül sor a MMH Star City Hotel-ben (1078 Budapest, István u. 14.).

MEGHÍVÓ itt

Birtokvédelem az állatvédelemben – állatvédelem a birtokvédelemben

2016. november 17.

Szakmai Nap a Magyar Birtokvédelmi Szövetség szervezésében és rendezésében 2016. december 1-én.

A rendezvényt ajánljuk minden kollégánknak, aki az állatvédelmi kérdések iránt érdeklődést mutat, vagy a mindennapi munkája során ilyen ismeretekre is szüksége van (lehet).

Meghívó és jelentkezési lap itt

A NÉBIH felhívása útlevél kiállítás, veszettség elleni oltás
tárgyában

2016. november 14.

Tisztelt Kollégák!

Dr. Nemes Imre NÉBIH elnökhelyettes úr 2016. november 14-i átiratában a következő tájékoztatást közzétételét kérte a Magyar Állatorvosi Kamarától:

A kisállat útlevelek kiállításában közreműködő, illetve a kiszállításra kerülő kutyák vakcinázásában résztvevő szolgáltató állatorvosok figyelmét felhívom arra, hogy..........

Változás a kisállat útlevelek kitöltésénél - veszettség ellen oltatlan
állatok esetében

2016. október 12.

Kedves Kollégáink!

Az EU illetékes Bizottsága és ezen keresztül a NÉBIH Állat-egészségügyi Igazgatósága azt jelezte a MÁOK felé, hogy az a korábbi gyakorlatunk, ami szerint a veszettség ellen oltatlan állatoknál a vakcina beírás helyére a "Nincs oltva" beírást tettük, nem felel meg az EU szabályozásának, és emiatt ezen változtatni szükséges.

A jelzés alapján ezúton is arra kérjük a kisállat útleveleket kiállító kollégáinkat, hogy ha az állat nincs veszettség ellen beoltva, akkor az útlevél  V. oldalára (Veszettség elleni vakcinázások) ne írjanak be semmit! 

Kattintson a Tovább gombra!

NÉBIH tájékoztatás kisállat szállításokkal kapcsolatos tulajdonosi
tájékoztatásról

2016. szeptember 27.

A tegnapi napon a következő megkeresés érkezett a NÉBIH Állat-egészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságától:

Tisztelt Elnök Úr!

Tekintettel arra, hogy az utóbbi időszakban több visszajelzés érkezett más tagállamok állategészségügyi hatóságától olyan kutyaszállításokkal kapcsolatban, amelyek nem feleltek meg a vonatkozó állategészségügyi feltételeknek, kérem szíves közreműködését a kutyatulajdonosok megfelelő tájékoztatásában.

Javaslom, hogy......