Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Dr. Gál Sándor Mócsy Díj kitüntetésben részesült

2017. június 8.

Kedves Kollégák!

A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) országos Oktatási Bizottsága egyhangú döntésével javasolta a MÁOK Elnöksége számára, hogy 2017-ben dr. Gál Sándornak adományozza a Mócsy emlékérem egyik kiadható példányát.

A MÁOK országos Elnöksége a legteljesebben elismerésre méltónak tartotta dr. Gál Sándor több, mint egy évtizede folytatott hatalmas energiájú munkásságát, amellyel a korábban tulajdonában lévő, később általa főszerkesztett elektronikus oldalon, a Hungarovet-listán keresztül gyarapítja a magyar nyelvű állatorvosok szakmai tudásbázisát. Az Elnökség álláspontja szerint ez a hatalmas munka méltó a Mócsy életműdíjra, ezért 2017. május 30-án dr. Gál Sándor állatorvos kollégánknak adományozta a díjat.

Családi-baráti körben  dr. Gál Sándor állatorvos kollégánk otthonában bensőséges ünnepség keretében 2017. június 08-án került sor a díj átadására.

Az ünnepségen dr. Gönczi Gábor elnök, dr. Menyhárt Péter alelnök és dr. Horváth László főtitkár képviselte a MÁOK országos Elnökségét.

* * * * *

Dr. Gál Sándor, a MÁOK országos elnökségének tagja 2017. június 13-án elhunyt.

A MÁOK elnöksége 2014. június 14-i ülésén határozatában fejezte ki együttérzését a csaladtagoknak és elhunyt elnökségi tagjának emlékére 1 perces néma felállással tisztelgett.

MÁOK elnökségi ülés 2017. május 16-án

2017. május 24.

A MÁOK elnöksége 2017. május 16-án ülésezett. 

Az ülés jegyzőkönyve itt,  a meghozott határozatok  itt  olvashatók.

Vodafone ajánlat flottatagoknak

2017. május 9.

A Vodafone májusban ismét kedvezményes készülékvásárlási lehetőséget kínál flottájának, melyekről a csatolmányban olvashat   itt           Internet ajánlat flotta tagoknak   itt

2017. április 26-án ülésezett a MÁOK országos küldöttközgyűlése

2017. május 6.

A MÁOK 2017. április 26-án megtartott országos küldöttközgyűlésének

jegyzőkönyve itt olvasható                elfogadott határozatai itt olvashatók

Törvénymódosítás - Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos válasz
levele

2017. április 19.

A mai napon megérkezett a MÁOK országos irodájára dr. Bognár Lajos országos főállatorvos levele a tervezett törvénymódosításokkal kapcsolatosan (miért kell az állatorvosoknak FELIR azonosító szám?).

A levél itt olvasható

Húsvét után elindul a MÁOK Fórum

2017. április 13.

Tisztelt Kollégáink!

A húsvéti ünnepek után április 18-án reggel útjára indult a MÁOK Fóruma, amely a MÁOK honlapján át elérhető egy közvetlen linkkel a honlap jobb felső részen.

A Fórumot kizárólag a MÁOK tagjai használhatják, a regisztráció során megadott tagsági adatokat a regisztráció jóváhagyása előtt a tagnyilvántartás alapján ellenőrizzük.

Őszintén reméljük, hogy a Fórum elindulása egy jó lehetőség lesz arra, hogy a tagjaink válaszokat kaphassanak az őket érintő és érdeklő kamarai kérdésekben.

NÉBIH körlevél a "Vágóhídra érkező szállításra alkalmatlan
állatokkal, úti hullákkal kapcsolatos állatvédelmi nyomonkövetésről"

2017. március 23.

Dr. Nemes Imre NÉBIH elnökhelyettes úr kérésére ezúton is közzétesszük, és a vágóhídra történő állatszállításban érdekelt szolgáltató állatorvosok figyelmébe ajánljuk az alább elolvasható dokumentumokat.

NÉBIH levél itt           NÉBIH levél melléklete itt

Új betegellátási rend az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati
klinikájának ambulanciáján

2017. március 14.

2017. április 1-től kezdődően új betegellátási rend lép életbe az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Klinikájának Ambulanciáján. A változások érintik a betegbeutalás módját is. 

Az erről szóló tájékoztató itt olvasható

NÉBIH tájékoztató veszettség rókában történt kimutatása kapcsán -
Rókák orális immunizálása 2017

2017. március 8.

A NÉBIH laboratóriumában veszettség vírusát mutatták ki egy Bekecsről (B-A-Z megye) származó rókában. Ezzel kapcsolatosan dr. Nemes Imre elnökhelyettes úr az alábbi tájékoztató közzétételét kérte a MÁOK-tól. 

Ehhez kapcsolódóan a rókák 2017-ben történő orális immunizálásáról is tájékoztató került kiadásra

Itt olvasható a NÉBIH tájékoztatója    Tájékoztató a rókák orális immunizálásáról itt    Itt a térkép az ütemtervről

Tájékoztató az Állatorvostudományi Egyetem új klinikai körbélygzőiről

2017. március 2.

Az Állatorvostudományi Egyetem Klinikáin a klinikai tevékenységet végző állatorvosok 2016. július 1-től új klinikai körbélyegzőt használnak. Ezzel kapcsolatosan dr. Németh Tibor professzor úr, klinikai rektorhelyettes az alábbi tájékoztatót küldte meg Kamaránknak. 

A tájékoztatót ide kattintva olvashatja el