Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

II. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi hétvége

2015. szeptember 2.

2015. szeptember 19-én Tatán, az Olimpiai edzőtáborban kerül megrendezésre a II. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi hétvége.

A versenyekre a nevezési határidő: 2015.09.10.

Asztalitenisz, fogathajtás, futás, kispályás labdarúgás, sárkányhajó, streetball és tenisz várja a sportolni vágyókat, családi és gyermek programok  (sétahajó, kalandpark, mászófal, uszoda, tekepálya, stand-up comedy, stb) várják a kísérőket.

Részletek, regisztráció a www.oaas.hu honlapon.

Állatorvos Kongresszus (bpt) Münchenben 2015. október 8-11. között

2015. szeptember 1.

A Német Gyakorló Állatorvosok Szövetsége (Bpt) 2015. október 8-11. között Münchenben tartja idei Kongresszusát.

BPT történetében először szerepel meghívott vendégország az éves kiemelt rendezvényen, és ez a választás Magyarországra esett. Egyetemünk professzorai vendégelőadóként, kamaránk képviselője pedig szekcióvezetőként kapott felkérést. Az október 9-i,  péntek esti gálarendezvény mottója: “München és Budapest találkozik”.

A magyar kollegák mellett sok hajdan Budapesten tanult német állatorvost is várnak.

A rendezvény iránt érdeklődő magyar állatorvos kollégák számára jelentős részvételi díj kedvezményt kaptunk a Kongresszuson történő részvételre.

A jelentkezési lap ide kattintva letölthető, kérjük a MÁOK irodára is másolatban mindenképpen megküldeni!

(kérjük a jelentkezési lapon a kedvezményes díjakat /utolsó két oszlop/ jelölni!)

A jelentkezők számától függően a Münchenbe történő kiutazáshoz segítséget szeretnénk nyújtani.

Kattintson a "Tovább" gombra!

Munkavédelmi szolgáltatások állatorvosok és vállalkozásaik részére

2015. augusztus 31.

Munkavédelmi szolgáltatás állatorvosok részére

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2015. évi ellenőrzési tervében a biológiai kockázatokról – fertőzések, megbetegedések megelőzéséről –, illetve ennek kapcsán a használt éles vagy hegyes munkaeszközökkel végzett tevékenységek ellenőrzéséről is szól, így a munkavédelmi ellenőrzések célcsoportjai orvosok, állatorvosok  is lehetnek. ..........

Kisállat útlevél kiállítása Ausztria területén

2015. augusztus 25.

Az Osztrák Állatorvosi Kamara levélben kérte a Magyar Állatorvosi Kamarát arra, hogy tájékoztassa tagjait a következőkről:

Az Osztrák Állatorvosi Kamara felhívja a magyar kollégák figyelmét arra, hogy a vonatkozó EU-s jogszabályok szerint a tagállamok területén csak olyan állatorvos állíthat ki kisállatútlevelet, aki rendelkezik az adott tagországra érvényes működési engdéllyel és székhellyel (jelen esetben regisztrálva van az Osztrák Állatorvosi Kamaránál).

A határon átnyúló szolgáltatás keretében végzett állatorvosi tevékenység esetén, az Osztrák Állatorvosi Kamaránál nem regisztrált (és ausztriai székhellyel nem rendelkező) magyar állatorvos Ausztria területén Kisállat útlevelet nem állíthat ki jogszerűen, ezért az Ausztria területén történő magyar Kisállat útlevél kiállítás az osztrák  jogszabályellenes és ezért érvénytelen.

Kérjük tagjainkat  -különösen azokat, akik Ausztriában is végeznek mikrochip behelyezést és védőoltás beadást-  a fentiek szíves tudomásul vételére és betartására.

Tájékoztató a Nemzeti Agrárkamara felszólító leveleivel kapcsolatosan

2015. július 31.

Az elmúlt napokban sok kollégánk kérte a MÁOK segítségét a Nemzeti Agrárkamarától kapott felszólító levél miatt. Ezzel kapcsolatosan a MÁOK az ide kattintva olvasható tájékoztatást teszi közzé.

Tájékoztatás

2015. július 28.

Kizárólag az esetleges félreértések elkerülése miatt ezúton hívjuk fel a tagjaink figyelmét arra, hogy a Vet-Webinar (mint szervező) által meghirdetett webinar-os praxismenedzsment-képzés egyelőre semmiképpen nem része a Kamaránk elfogadott  "Szakvizsga szabályzata"  A.) fejezetében meghatározott majdani praxisvezetői szakvizsga-képzésnek.

Érdeklődő gyermekek a rendelőben

2015. július 26.

Tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Urak!

Demjén Zsófia kolléganőnk hívta fel a figyelmemet arra, hogy a nyári iskolai szünet beálltával gyakori az, hogy érdeklődő fiatalok szeretnék egy állategészségügyi szolgáltató intézmény napi működését megfigyelni. ......

Lovak fertőző kevésvérűsége - Tájékoztatók

2015. július 17.

Prof. Dr. Sótonyi Péter, a SZIE ÁOTK dékánja az alábbi tájékoztatókat küldte meg a MÁOK részére a lovak fertőző kevésvérűségével kapcsolatosan.

Tájékoztató az Üllői Lóklinikán előfordult esetről

Intézkedések az Üllői Lóklinikán

A MÁOK elnökének levele az NGM helyettes államtitkárához online
pénztárgépek ügyében

2015. július 11.

 

Az on-line pénztárgépek általánosan kötelező használatával összefüggésben immár nem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában, hanem a Nemzetgazdasági Minisztériumban zajlott megbeszélés. A megbeszélésen Kamaránk képviseletében dr. Kárpáti László, dr. Pardavi Andor és dr. Pintér Zsolt kollégáink megbízottként vettek részt.....

MÁOK-EuroDiscountClub kártyák

2015. július 7.

A rövidesen minden tagunknak kiküldésre kerül a legújabb Kamarai Állatorvoshoz mellékelve (névre szólóan)  egy kék színű MÁOK-EuroDiscountClub kártya, amellyel a tagjaink az ország számos elfogadó helyén kisebb-nagyobb árkedvezménnyel tudnak megvásárolni árukat és szolgáltatásokat.