Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

2014-re tolódik az élelmiszerhigiéniai szakirányú képzés

2013. augusztus 7.

A SZIE ÁOTK TKK tájékoztatésa szerint a 2013. októberére tervezett élelmiszerhigiénikus szakállatorvosi képzés megindulása csúszik, és várhatóan csak 2014. tavaszán indul majd el.

A jelentkezés.....

Változás az alomchipezéskor történő chipregisztrációban

2013. július 9.

A MÁOK és a MEOE a bekövetkezett jogszabályi változások figyelembe vételével megállapodott abban, hogy 2013. július 15-től a MEOE alomchipezések elvégzése után a behelyezett chipek adatait a behelyező állatorvosnak kell felvinni a Petvetdata rendszerbe. Tájékoztató erről itt.

Új EU szabályok a kedvtelésből tartott állatok utazásával kapcsolatosan

2013. július 5.

Az EU hivatalos lapjának 178.számában megjelentek a kedvtelésből tartott állatok uatztatását szabályozó új rendeletek és irányelvek, melyeket 2014. december 29-től kell majd alkalmazni.....

Tájékoztató az Agrárkamara levelével kapcsolatban

2013. július 2.

A MÁOK az Agrárkamara által kiküldött, és a napokban az állatorvos kollégákhoz postán megérkező levelével kapcsolatosan a következő tájékoztatást teszi közzé az állatorvos kollégák számára. A tájékoztató itt letölthető

Munkavédelmi és munkabiztonsági tájékoztató

2013. július 1.

A MÁOK Országos Irodája az itt letölthető tájékoztatót teszi közzé a mostanában zajló munkavédelmi és munkabiztonsági ellenőrzésekkel kapcsolatosan. A tájékoztató megjelenik majd a Kamarai Állatorvos c. kamarai lapunk következő számában is.

Változás az ebek mikrochipes megjelölésének állami regisztrációs
díjában

2013. június 12.

A 189/2013 (VI.7) Korm. rendelet 7.§. (1) bekezdése szerint a 41/2010.(II.26.) Korm. rendelet 17.B §. (5) bekezdése 2013. június 12-től az alábbiak szerint módosul:

17.B.§. (5)51 Az adatbázisba történő regisztráció, valamint az adatbázisban regisztrált eb adatának megváltozása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

Ez azt jelenti, hogy 2013. június 12-től az állami eb adatbázisba történő eb regisztráció díjmentes. (A Petvetdata rendszer ebekre vonatkozó regisztrációs díja már korábban, 2013. február 8-tól megszűnt.)

NAV állásfoglalás pénztárgép használat ügyben

2013. június 7.

A MÁOK nevében dr. Gerencsér Ferenc ügyvéd úr még március végén megkereste a NAV Központi Hivatalát a pénztárgépek állatorvosi rendelőkben történő használatával kapcsolatosan. A NAV válasza most érkezett meg, és azt .....

Tulajdonosi tájékoztató bőr- és szívférgességről

2013. május 30.

Dr. Fok Éva és Dr. Varga Zsolt egy tulajdonosi tájékozatót készítettek a bőr- és szívférgességről, amely ide kattintva letölthető. A tájékoztató további felhasználáshoz (pl. nyomtatása kézbe adható tájékoztatóként) a szerzők hozzájárultak.

További információk, és egyéb parazitológiai tájékoztatók érhetők el ide kattintva (A megjelenő honlapon a "Tudástár" menüpontot kell keresni!)

Új VM rendelet egyes állatjelölési és nyilvántartási tárgyú rendeletek
módosításáról

2013. május 23.

A Magyar Közlöny legújabb, 2013. évi 79. számában megjelent a Vidékfejlesztési Miniszter 37/2013. (V.22.) VM számú rendelete egyes állatjelölési és nyilvántartási tárgyú rendeletek módosításáról. A módosító rendelet jelenleg még csak a Magyar Közlönyben érhető el a 51359. oldalon.

Az állatorvosok segítségét kéri a Rendőrség birkalopási ügyben

2013. május 17.

A Soproni Rendőrkapitányság az itt olvasható levélben kereste meg a kamaránkat. Kérjük kollégáinkat, hogy akinél esetleg felbukkannak ismeretlen eredetű birkák, nézzen utána a rendőrségi levélben írtaknak.