Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

KÖZLEMÉNY - Petvetdata eb regisztrációs díj

2013. február 8.

Közlemény

Tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Urak!   A Magyar Állatorvosi Kamara Elnökségének korábbi döntése alapján a Petvetdata kisállat-nyilvántartó rendszerben 2013. február 08-án 0 órát követően regisztrált, egyedileg transzponderrel megjelölt ebek után fizetendő Petvetdata regisztrációs díj (150.-Ft + áfa) megszűnt.

A jogszabályokban meghatározott, az országos elektronikus eb-adatbázis működtetőjét megillető regisztrációs díj beszedésének módjáról az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv adhat tájékoztatást.

Más állatfajok esetében a Petvetdata regisztrációs díj a korábbiaknak megfelelő, változatlan.

Budapest, 2013. február 08.

A Magyar Állatorvosi Kamara Elnöksége nevében:

dr. Gönczi Gábor elnök

 

Petvetdata adatbázis működése

2013. január 21.

Tájékoztatjuk a Petvatdata adatbázisunk felhasználóit, hogy a rendszert az üzemeltető informatikai cég 2013. január 20-án áthelyezte egy önálló, nagyobb kapacitású szerverre. Ezen a nagyobb és gyorsabb szerveren már remélhetőleg könnyebben és megbízhatóbban lesz elérhető a rendszer. Amennyiben valakinek bejelentkezési vagy adatfeltöltési gondja lenne, kérjük azt jelezni a MÁOK központi elektronikus elérhetőségein.

A MÁOK Elnökségének határozata és ajánlása

2013. január 18.

A MÁOK Elnöksége a 2013. január 16-i ülésén elfogadott egy minden tagra nézve kötelező határozatot az összevezetéses veszettség elleni oltások szervezése és kihirdetése során szükséges előzetes tájékoztatásról, valamint egy ajánlást az...

Kábítószer és pszichotróp anyag felhasználási jelentés megküldése a
rendőrségnek és a kormányhivataloknak

2013. január 9.

A vonatkozó jogszabályok szerint a kábítószereket és pszichotróp anyagokat felhasználóknak éves jelentést kell küldeniük 2013. január 31-ig a megyei rendőrfőkapitányságoknak és a megyei Kormányhivatalok Állategészségügyi Igazgatóságának.

Jelentés minta itt              címlista a megyei RFK-ról itt

Pályázat külföldi tanulmányút támogatására

2013. január 9.

A MÁOK Elnöksége elfogadta a kamarai tagok külföldi tanulmányúton történő részvételének 2013. évi támogatására szóló pályázatot, amely ide kattintva olvasható.

Pályázat a MÁOK területi szervezetei részére továbbképzési előadások
támogatására

2013. január 9.

A MÁOK Elnöksége által elfogadott 2013. évi pályázati kiírás ide kattintva olvasható.

Levél a VM-nek

2012. december 27.

Tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Urak! Az elemi udvariassági szabályokat betartva megvártuk, hogy a Kamara hivatalos álláspontjának címzettje kézhez vehesse a kamarai levelet. Szíves tájékoztatásul csatolt file formájában megküldöm a Vidékfejlesztési Minisztérium Jogi Főosztályának írt levelet. A levél ide kattintva olvasható

Üdvözlettel:

Dr. Gönczi Gábor elnök

Magyar Állatorvosi Kamara

Karácsony, Új év

2012. december 20.

Ezúton kívánunk minden tagunknak, kamarai munkatársunknak Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben gazdag Új Esztendőt!

Egyúttal tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a MÁOK országos irodája 2012. december 22-től 2013. január 2-ig ZÁRVA tart. Az első munkanapunk 2013. január 2-án lesz. Kérjük a különböző kamarai ügyek, megrendelések intézését ennek figyelembe vételével intézni!

Válaszok az origo.hu kérdéseire

2012. december 20.

A MÁOK elnöke válaszolt az origo.hu munkatársának kérdéseire a mikrochipezéssel kapcsolatosan. A kérdésekre adott részletes válaszok itt olvashatók

Módosult a jogosult állatorvosokról szóló Kormányrendelet

2012. december 18.

A Magyar Közlöny 2012. évi 171. számának 28253.oldalán megtalálható az ún. "jogosult állatorvosokról" szóló Kormányrendelet módosítása, amely 2012. dec.31-én lép hatályba.