Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK  PONTOZÁSI  KÉRELEM  KITÖLTÉSE  ITT
 

 

Szakmai AJÁNLÁS menhelyek állat-egészségügyi ellátásához

2013. február 21.

A MÁOK Elnöksége 2013. február 20-i ülésén elfogadta a MÁOK szakmai ajánlását az állatmenhelyek állat-egészségügyi ellátásához. Az ajánlást elsősorban azon kollégáink figyelmébe ajánljuk, akik állatmenhelyeket látnak el, ott állatorvosi tevékenységet végeznek.

A szakmai ajánlás itt olvasható

VM Jogi Főosztály válasza a fajta beírás ügyében

2013. február 18.

Megérkezett a MÁOK-hoz a VM Jogi Főosztályának jogértelmezési válaszlevele az ebek oltási könyvébe és kisállat útlevelébe történő fajta beírás ügyében ......

A NÉBIH értesítése az állami eb adatbázisról

2013. február 15.

A MÁOK országos irodájára a mai napon megérkezett a NÉBIH elnökhelyettese által aláírt hivatalos értesítés az állami eb adatbázis működéséről és az abba történő adatrögzítés módjáról.

A levél ide kattintva olvasható

Az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány tájékoztatója az
állatorvosoknak

2013. február 14.

Az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány kuratóriuma nevében dr. Markus Gabriella kuratóriumi elnök egy tájékoztatóval fordult az állatorvosokhoz.

A tájékoztató ide kattintva olvasható

KÖZLEMÉNY - Petvetdata eb regisztrációs díj

2013. február 8.

Közlemény

Tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Urak!   A Magyar Állatorvosi Kamara Elnökségének korábbi döntése alapján a Petvetdata kisállat-nyilvántartó rendszerben 2013. február 08-án 0 órát követően regisztrált, egyedileg transzponderrel megjelölt ebek után fizetendő Petvetdata regisztrációs díj (150.-Ft + áfa) megszűnt.

A jogszabályokban meghatározott, az országos elektronikus eb-adatbázis működtetőjét megillető regisztrációs díj beszedésének módjáról az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv adhat tájékoztatást.

Más állatfajok esetében a Petvetdata regisztrációs díj a korábbiaknak megfelelő, változatlan.

Budapest, 2013. február 08.

A Magyar Állatorvosi Kamara Elnöksége nevében:

dr. Gönczi Gábor elnök

 

Petvetdata adatbázis működése

2013. január 21.

Tájékoztatjuk a Petvatdata adatbázisunk felhasználóit, hogy a rendszert az üzemeltető informatikai cég 2013. január 20-án áthelyezte egy önálló, nagyobb kapacitású szerverre. Ezen a nagyobb és gyorsabb szerveren már remélhetőleg könnyebben és megbízhatóbban lesz elérhető a rendszer. Amennyiben valakinek bejelentkezési vagy adatfeltöltési gondja lenne, kérjük azt jelezni a MÁOK központi elektronikus elérhetőségein.

A MÁOK Elnökségének határozata és ajánlása

2013. január 18.

A MÁOK Elnöksége a 2013. január 16-i ülésén elfogadott egy minden tagra nézve kötelező határozatot az összevezetéses veszettség elleni oltások szervezése és kihirdetése során szükséges előzetes tájékoztatásról, valamint egy ajánlást az...

Kábítószer és pszichotróp anyag felhasználási jelentés megküldése a
rendőrségnek és a kormányhivataloknak

2013. január 9.

A vonatkozó jogszabályok szerint a kábítószereket és pszichotróp anyagokat felhasználóknak éves jelentést kell küldeniük 2013. január 31-ig a megyei rendőrfőkapitányságoknak és a megyei Kormányhivatalok Állategészségügyi Igazgatóságának.

Jelentés minta itt              címlista a megyei RFK-ról itt

Pályázat külföldi tanulmányút támogatására

2013. január 9.

A MÁOK Elnöksége elfogadta a kamarai tagok külföldi tanulmányúton történő részvételének 2013. évi támogatására szóló pályázatot, amely ide kattintva olvasható.

Pályázat a MÁOK területi szervezetei részére továbbképzési előadások
támogatására

2013. január 9.

A MÁOK Elnöksége által elfogadott 2013. évi pályázati kiírás ide kattintva olvasható.