Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK  PONTOZÁSI  KÉRELEM  KITÖLTÉSE  ITT
 

 

Újabb információk a FELIR azonosító használata ügyében

2021. május 18.

Itt található a NÉBIH közleménye a FELIR azonosító használatával kapcsolatban:

https://portal.nebih.gov.hu/-/a-szolgaltato-allatorvosok-felir-azonositojarol-a-nebih-gondoskodik-de-e-ugyintezesi-lehetoseg-is-rendelkezesre-all

A  megadott linken megnyíló tájékoztatóban az utolsó 2 bekezdés fontos (megvastagítva a lényeg):

A FELIR azonosító megléte az egyes agrárágazati szereplők engedélyezett tevékenységvégzését, jogszerű működését igazolja. Több jogszabály a FELIR azonosító kötelezettség általános előírásán túlmenően konkrétan is a FELIR azonosító feltüntetéséhez köti bizonyos szolgáltatások elvégzését, adatszolgáltatás vagy kérelem benyújtását, pályázatokban való részvételt. Így például a Magyar Falu Program felelős állattartást segítő pályázati kiírása is feltételként szabja meg a FELIR azonosító feltüntetését a pályázatban. 

Kiemelten fontos, hogy a szolgáltató állatorvos az általa kiállított vényen köteles feltüntetni a saját FELIR azonosítóját is, ennek hiányában a közforgalmú gyógyszertárak, állatpatikák megtagadhatják a vényköteles készítmények kiadását. A vényen mindig az állatorvos saját FELIR azonosítóját kell szerepeltetni, akkor is, ha az állatorvos egy intézmény, rendelőintézet dolgozójaként állítja ki azt. A FELIR azonosító ugyanakkor nem helyettesíti az aláírást és a bélyegzőlenyomatot, a három technikai elem együtt érvényesíti az állatorvosi vényt.

FELIR azonosító meglétének ellenőrzése, igénylése

2021. május 6.

 

A szolgáltató állatorvos kollégák figyelmébe ajánljuk a NÉBIH hivatalos tájékoztatóját a FELIR azonosító meglétének ellenőrzéséről, ill. igénylésének módjáról  (ha kiderül, hogy még nincs az állatorvosnak ilyen azonosítója a rendszerben). 

A NÉBIH tájékoztatója ide kattintva olvasható

 

FONTOS: az állatorvosoknak alapértelmezésben nem kell kérelmezniük a FELIR azonosítót, mert azt a NÉBIH a rendelkezésére álló információk/adatok alapján hivatalból biztosítja számukra. A NÉBIH tájékoztatása szerint eddig 3897 fő állatorvos részére állapítottak meg FELIR azonosítót, és az adatfeltöltés folyamatosan zajlik.

Ezért mindenképpen javasoljuk, hogy az érintettek első lépésként ellenőrizzék le a nyilvános FELIR keresőben​, hogy rendelkeznek-e már FELIR azonosítóval, és csak akkor igényeljenek azonosítót az Útmutatóban foglalt módon, ha esetleg még nem kapták azt meg. (Ennek módját részletesen leírták a tájékoztatóban.)

Megjelent a Magyar Falu Program keretében meghirdetett "Felelős állattartás
elősegítése” című pályázat kiírásának MÓDOSÍTÁSA

2021. április 28.

 

Megjelent a Magyar Falu Program keretében a Miniszterelnökség által meghirdetésre került "Felelős állattartás elősegítése" c. kormányzati pályázati kiírás módosítása.

                - a Pályázat módosított szövege  ide kattintva olvasható,

                - a Pályázati kiíráshoz kapcsolódó KÖZLEMÉNY ide kattintva olvasható

 

ELŐZETES TÁJÉKOZTATÓ - a Magyar Falu Program keretében meghirdetésre
került a „Felelős állattartás elősegítése” című pályázati
kiírás

2021. április 22.

 

Kedves Kollégák!

A Miniszterelnökség gondozásában megjelent a várt 500 millió forint keretösszegű, a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Felelős állattartás elősegítése” című pályázati kiírás.

Két dolgot emelek ki a pályázati kiírásban: .......

                                                                                                             kattinst a Tovább gombra!

Tájékoztató társas vállalkozások ÚJ Praxis engedély kérelméhez

2021. március 31.

2021. január 1-jét követően a Kamara illetékes területi szervezeteihez benyújtott praxisengedély-kérelem esetében a kérelmező gazdasági társaságnak meg kell felelnie a Magyar Állatorvosi Kamaráról, valamint az állatorvosi szolgáltatói tevékenység végzéséről szóló 2012. évi CXXVII. törvény 38.§ (2a) bekezdésében előírt rendelkezésnek:

                                                                                  kattints a Tovább gombra!

NINCS SZEMÉLYES áruátvétel a MÁOK Kft-nél!

2021. március 10.

A 2021. március 8-án életbe lépett járványügyi szigorítások miatt a MÁOK Kft irodájában további intézkedésig

nem lehet személyesen átvenni

a megrendelt dokumentumokat és könyveket !

A megrendelések teljesítése kizárólag postai úton zajlik. 

MInden megrednelőtől szíves megértést kérünk!

Bezáratják-e az állategészségügyi szolgáltató intézményeket ?

2021. március 5.

Kedves Kollégák!

A mai napon (2021. március 5-én) a Magyar Közlöny idei 36. számában megjelent a Kormányrendelet teljes szövege a veszélyhelyzeti szigorításokról. A rendelet teljes szövege

                                                           ide kattintva elolvasható

A március 8-tól érvénybe lépő szigorítások alóli nevesített kivételek között szerepel:

- az állategészségügyi szolgáltatás

- az állatgyógyszertár és

- az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzlet is.

Mindebből az következik, hogy továbbra is nyitva tarthatnak az állatorvosi rendelők és egyéb áeü.szolgáltató intézmények, az állatpatikák és az állateledelt árusító üzletek.

 

A Kamaránk nevében külön köszönetemet fejezem ki Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos úrnak, aki óvó szemmel vigyázta azt, hogy a rendeletben az állategészségügy és élelmiszer-biztonság szempontjából a szükséges és megfelelő szakmai tartalom szerepeljen.

Kollegiális üdvözlettel:

                                                                                        Dr. Gönczi Gábor

                                                                                                  elnök

                                                                                Magyar Állatorvosi Kamara

Pályázati kiírás a MÁOK területi szervezeteinek

2021. február 25.

A MÁOK elnöksége a 2021. február 24-i ülésén elfogadta a MÁOK Előadás támogatási pályázatát, amelyre a MÁOK területi szervezetei nyújthatnak be pályázatokat az év során szervezett továbbképzéseikhez.

itt letölthető 

Tájékoztató a végzős állatorvostan hallgatóknak a kamarai
tagfelvételről

2021. február 8.

 

A végzős állatorvostan-hallgatóknak szóló tájékoztató a Magyar Állatorvosi Kamarába történő jelentkezéssel összefüggő tudnivalókról    ide kattintva letölthető

COVID-19 elleni védőoltás - Összefoglaló

2021. január 14.

Tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Urak!

A mindennapi életünkben tapasztaljuk, hogy a COVID-19 járvány elleni védekezéssel  –különös tekintettel a kézzel fogható közelségbe került tömeges vakcinációval–  összefüggésben milyen sok tévhit, ál-, vagy féltudományos információ terjed, akár állatorvos kollégáink között is.

Erre figyelemmel a Magyar Állatorvosi Kamara nevében felkértem köz- és elismert állatorvos tudósainkat, Fodor László, Rusvai Miklós és Varga János professzor urakat arra, hogy készítsenek egy olyan közérthető és naprakész szakmai ismereteket nyújtó összefoglalást, amely segíti ebben a témában a magyar állatorvosok eligazodását. Kiemelten köszönve Professzor Urak fáradozását, az összefoglaló tanulmányozására hívom az állatorvos kollégáinkat.

Budapest, 2021. január 12.

Gönczi Gábor

elnök

Magyar Állatorvosi Kamara

                                             Az összefogalaló ide kattintva olvasható

 
There are a few criteria you should consider when choosing a writing service to order from. First of all, yоu need tо know the type of writing service you want. The best essay writing services will offer a range of different services, so you can choose the best one for you. For example try these out, we have reviewed some of the most popular essay writing services and picked the ones we thought were the best for you. Here arе our picks!