Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Kitüntetések átadása

2008. december 12.

2008. december 12.-én az FVM dísztermében került sor a "120  éves a magyar állategészségügyi szolgálat" rendezvénysorozat ünnepi ülésére, ahol 120, az állategészségügyben dolgozó szakember kapott emlékplakettet és oklevelet Dr. Süth Miklós országos főállatorvostól.

A díjazottak között volt 10 olyan kollégánk is  - Dr. Etter László, Dr. Felkai Ferenc, Dr. Horváth László (Kiskunhalas), Dr. Kocsis László, Dr. Lorászkó Gábor, Dr. Marton Győző, Dr. Mohai Imre, Dr. Móré Attila, Dr. Papp Ibolya, Dr. Szekér Pál - akik a MÁOK javaslatára vehették át ezt az elismerést.

Ezen a rendezvények kerültek átadásra a MÁOK azon díjai, ill. elismerései is, amelyeket egyébként az Egyetemünk diplomaosztó ünnepi tanácsülésén szoktunk átadni. A MÁOK Elnökségének döntése alapján Mócsy-emlékérem kitüntetést vehetett át               Dr. Kégl Tamás és Dr. Mile Sándor, míg a MÁOK országos küldöttközgyűlésének döntése alapján "Az év állatorvosa 2009" díjat Dr. Bánfi András kapta.

Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

(A kék színnel látható nevekre kattintva elolvasható a díjazott laudációja!)

Recipe rendelés

2008. november 19.

A vonatkozó jogszabálynak megfelelő, 3 példányos recept tömbök megrendelésének lehetősége iránt érdeklődő kollégáinknak szíves figyelmébe ajánljuk az "Állatorvosnak" menüpontban található "Recipe rendelés" almenüt!

A libatömés általánosságban nem állatkínzás

2008. október 7.

Az alábbiakban tesszük közzé Dr. Lorászkó Gábornak, a MÁOK Elnöksége tagjának, a MÁOK Állatvédelmi Bizottsága elnökének és Prof. Dr. Sótonyi Péternek, a SZIE ÁOTK tanszékvezető egyetemi tanárának közösen jegyzett írásait a libatöméssel kapcsolatosan.

A libatömés általánosságban nem állatkínzás (rövid összefoglaló)

A libatömés általánosságban nem állatkínzás (részletes anyag képekkel)

ÁLLÁSFOGLALÁS

2008. október 5.

A Magyar Állatorvosi Kamara Elnöksége (a továbbiakban: Elnökség) a hatályos új és a régi állategészségügyi jogszabályok együttes rendelkezései következtében előállt helyzetre tekintettel az ebek veszettség elleni védőoltásával összefüggésben szükségesnek tartja az alábbi állásfoglalás kibocsátását.

Az állásfoglalás teljes szövege letölthető innen!

MÁOK Állásfoglalás

2008. szeptember 15.

A Magyar Állatorvosi Kamara a következő állásfoglalást tette a libatömés ügyben:

itt letölthető pdf. formátumban

56/2008. (IV.25.) FVM rendelet

2008. július 26.

Honlapunk "Fontos FVM rendeletek" menüpontjában már korábban is megtalálható volt az az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról szóló fenti számú rendelet. A haszonállat praxist folytató kollégáink hívták fel a figyelmünket arra, hogy e rendelet különös fontossággal bír a kisüzemi állattartók esetében, ahol ....