Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

Módosult szabályzatok

2009. április 28.

A MÁOK küldöttközgyűlése 2009. április 28.-i ülésén több kamarai szabályzat szövegét módosította.

A módosított szövegek (Alapszabály, Gazdálkodási Szabályzat, ún. összevezetéses eboltási szabályzat, Etikai szabályzat és Továbbképzési Szabályzat) olvashatók a "Szabályzatok" menüpontban, vagy az elnevezésekre kattintva itt.

Kisállat Egészségügyi Könyv pályázat eredménye

2009. március 18.

A MÁOK Elnöksége által kiírt Kisállat Egészségügyi Könyv pályázat bírálatára 2009. március 11.-én került sor. A beérkezett összesen 65 pályamunkát a MÁOK elnöke által felkért bíráló bizottság értékelte, és ők választották ki a pályázat nyertesét, valamint második és harmadik helyezettjét.

A pályázat első helyezettje a kaposvári Babilon munkacsoport (képviselője Zomborszky-Borszéki Boglárka) itt látható munkája. A nyertes pályamű kívül-belül sok tekintetben igen hasonlatos a kisállat útlevélhez, és természetesen mindenben megfelel a 164/2008. FVM rendelet Mellékletében előírt adattartalomnak.

Jelenleg folyamatban van a nyertes pályázóval megkötendő szerződés előkészítése. A nyertes pályamunka várhatóan 2009. április legvégén, május elején lesz megvásárolható.

A bírálatról készült jegyzőkönyv itt olvasható

A bírálók névsora itt olvasható

Összevezetett veszettség elleni oltások

2009. március 16.

Az ebek összevezetett veszettség elleni oltásával kapcsolatosan az alábbi letölthető dokumentumokat ajánljuk kollégáink szíves figygelmébe:

- kérelem minta az összevezetés szervezéséhez(doc)

- útmutató a megyei szervezetek számára a hozzájárulások kiadásához(pdf)

- Dr. Kocsner Tibornak, az FVM Élelmiszerlánc-Felügyeleti Főosztálya vezetőjének levele a témában (jpg)

Elnöki tájékoztató

2009. január 29.

Dr. Gönczi Gábor, a MÁOK elnöke a mai napon részletes tájékoztatót adott ki a veszettség elleni védőoltásokkal, és a közelgő jelentési kötelezettségekkel kapcsolatosan. A tájékoztatóban számos gyakran ismétlődő kérdésre is válaszokat találhatnak az olvasók!

A tájékoztató itt olvasható

Elnöki tájékoztató "Kisállat egészségügyi könyv" ügyben

2009. január 11.

A MÁOK elnöke részletes tájékoztatót adott ki a 2009. január 1.-től hatályos "Kisállat egészségügyi könyv"-ekkel kapcsolatos kérdésekről. A tájékoztatóban szó esik az előkészítés, a kivitelezés, az első heti kiadás körülményeiről, valamint az első tapasztalatok alapján bekövetkező változtatásokról.

A tájékoztató teljes szövege ide kattintva olvasható.

Lakossági tájékoztató

2009. január 5.

A Magyar Állatorvosi Kamara kiadott egy "lakossági tájékoztató közlemény"-t a veszettség elleni védekezés szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendelettel kapcsolatosan.

A tájékoztatót bármely kollégánk szabadon használhatja (pl. ügyfeleknek kiküldött levél formájában, a települési önkormányzat jegyzőjével egyeztetve a helyben szokásos módon kihirdetésre, helyi újságban megjelentetve stb.).

a tájékoztató itt letölthető

Megjelent a "veszettség rendelet"

2008. december 20.

A mai napon a Magyar Közlöny 2008/184. számában megjelent a 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól.

A rendelet hozzáférhető a Magyar Közönyben  ( itt letölthető ), valamint letölthető még a honlapunk "Állatorvosoknak" - "Fontos FVM rendeletek" menüponban is

Kitüntetések átadása

2008. december 12.

2008. december 12.-én az FVM dísztermében került sor a "120  éves a magyar állategészségügyi szolgálat" rendezvénysorozat ünnepi ülésére, ahol 120, az állategészségügyben dolgozó szakember kapott emlékplakettet és oklevelet Dr. Süth Miklós országos főállatorvostól.

A díjazottak között volt 10 olyan kollégánk is  - Dr. Etter László, Dr. Felkai Ferenc, Dr. Horváth László (Kiskunhalas), Dr. Kocsis László, Dr. Lorászkó Gábor, Dr. Marton Győző, Dr. Mohai Imre, Dr. Móré Attila, Dr. Papp Ibolya, Dr. Szekér Pál - akik a MÁOK javaslatára vehették át ezt az elismerést.

Ezen a rendezvények kerültek átadásra a MÁOK azon díjai, ill. elismerései is, amelyeket egyébként az Egyetemünk diplomaosztó ünnepi tanácsülésén szoktunk átadni. A MÁOK Elnökségének döntése alapján Mócsy-emlékérem kitüntetést vehetett át               Dr. Kégl Tamás és Dr. Mile Sándor, míg a MÁOK országos küldöttközgyűlésének döntése alapján "Az év állatorvosa 2009" díjat Dr. Bánfi András kapta.

Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

(A kék színnel látható nevekre kattintva elolvasható a díjazott laudációja!)

Recipe rendelés

2008. november 19.

A vonatkozó jogszabálynak megfelelő, 3 példányos recept tömbök megrendelésének lehetősége iránt érdeklődő kollégáinknak szíves figyelmébe ajánljuk az "Állatorvosnak" menüpontban található "Recipe rendelés" almenüt!

A libatömés általánosságban nem állatkínzás

2008. október 7.

Az alábbiakban tesszük közzé Dr. Lorászkó Gábornak, a MÁOK Elnöksége tagjának, a MÁOK Állatvédelmi Bizottsága elnökének és Prof. Dr. Sótonyi Péternek, a SZIE ÁOTK tanszékvezető egyetemi tanárának közösen jegyzett írásait a libatöméssel kapcsolatosan.

A libatömés általánosságban nem állatkínzás (rövid összefoglaló)

A libatömés általánosságban nem állatkínzás (részletes anyag képekkel)