Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK  PONTOZÁSI  KÉRELEM  KITÖLTÉSE  ITT
 

 

Összevezetett veszettség elleni oltások

2009. március 16.

Az ebek összevezetett veszettség elleni oltásával kapcsolatosan az alábbi letölthető dokumentumokat ajánljuk kollégáink szíves figygelmébe:

- kérelem minta az összevezetés szervezéséhez(doc)

- útmutató a megyei szervezetek számára a hozzájárulások kiadásához(pdf)

- Dr. Kocsner Tibornak, az FVM Élelmiszerlánc-Felügyeleti Főosztálya vezetőjének levele a témában (jpg)

Elnöki tájékoztató

2009. január 29.

Dr. Gönczi Gábor, a MÁOK elnöke a mai napon részletes tájékoztatót adott ki a veszettség elleni védőoltásokkal, és a közelgő jelentési kötelezettségekkel kapcsolatosan. A tájékoztatóban számos gyakran ismétlődő kérdésre is válaszokat találhatnak az olvasók!

A tájékoztató itt olvasható

Elnöki tájékoztató "Kisállat egészségügyi könyv" ügyben

2009. január 11.

A MÁOK elnöke részletes tájékoztatót adott ki a 2009. január 1.-től hatályos "Kisállat egészségügyi könyv"-ekkel kapcsolatos kérdésekről. A tájékoztatóban szó esik az előkészítés, a kivitelezés, az első heti kiadás körülményeiről, valamint az első tapasztalatok alapján bekövetkező változtatásokról.

A tájékoztató teljes szövege ide kattintva olvasható.

Lakossági tájékoztató

2009. január 5.

A Magyar Állatorvosi Kamara kiadott egy "lakossági tájékoztató közlemény"-t a veszettség elleni védekezés szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendelettel kapcsolatosan.

A tájékoztatót bármely kollégánk szabadon használhatja (pl. ügyfeleknek kiküldött levél formájában, a települési önkormányzat jegyzőjével egyeztetve a helyben szokásos módon kihirdetésre, helyi újságban megjelentetve stb.).

a tájékoztató itt letölthető

Megjelent a "veszettség rendelet"

2008. december 20.

A mai napon a Magyar Közlöny 2008/184. számában megjelent a 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól.

A rendelet hozzáférhető a Magyar Közönyben  ( itt letölthető ), valamint letölthető még a honlapunk "Állatorvosoknak" - "Fontos FVM rendeletek" menüponban is

Kitüntetések átadása

2008. december 12.

2008. december 12.-én az FVM dísztermében került sor a "120  éves a magyar állategészségügyi szolgálat" rendezvénysorozat ünnepi ülésére, ahol 120, az állategészségügyben dolgozó szakember kapott emlékplakettet és oklevelet Dr. Süth Miklós országos főállatorvostól.

A díjazottak között volt 10 olyan kollégánk is  - Dr. Etter László, Dr. Felkai Ferenc, Dr. Horváth László (Kiskunhalas), Dr. Kocsis László, Dr. Lorászkó Gábor, Dr. Marton Győző, Dr. Mohai Imre, Dr. Móré Attila, Dr. Papp Ibolya, Dr. Szekér Pál - akik a MÁOK javaslatára vehették át ezt az elismerést.

Ezen a rendezvények kerültek átadásra a MÁOK azon díjai, ill. elismerései is, amelyeket egyébként az Egyetemünk diplomaosztó ünnepi tanácsülésén szoktunk átadni. A MÁOK Elnökségének döntése alapján Mócsy-emlékérem kitüntetést vehetett át               Dr. Kégl Tamás és Dr. Mile Sándor, míg a MÁOK országos küldöttközgyűlésének döntése alapján "Az év állatorvosa 2009" díjat Dr. Bánfi András kapta.

Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

(A kék színnel látható nevekre kattintva elolvasható a díjazott laudációja!)

Recipe rendelés

2008. november 19.

A vonatkozó jogszabálynak megfelelő, 3 példányos recept tömbök megrendelésének lehetősége iránt érdeklődő kollégáinknak szíves figyelmébe ajánljuk az "Állatorvosnak" menüpontban található "Recipe rendelés" almenüt!

A libatömés általánosságban nem állatkínzás

2008. október 7.

Az alábbiakban tesszük közzé Dr. Lorászkó Gábornak, a MÁOK Elnöksége tagjának, a MÁOK Állatvédelmi Bizottsága elnökének és Prof. Dr. Sótonyi Péternek, a SZIE ÁOTK tanszékvezető egyetemi tanárának közösen jegyzett írásait a libatöméssel kapcsolatosan.

A libatömés általánosságban nem állatkínzás (rövid összefoglaló)

A libatömés általánosságban nem állatkínzás (részletes anyag képekkel)

ÁLLÁSFOGLALÁS

2008. október 5.

A Magyar Állatorvosi Kamara Elnöksége (a továbbiakban: Elnökség) a hatályos új és a régi állategészségügyi jogszabályok együttes rendelkezései következtében előállt helyzetre tekintettel az ebek veszettség elleni védőoltásával összefüggésben szükségesnek tartja az alábbi állásfoglalás kibocsátását.

Az állásfoglalás teljes szövege letölthető innen!

MÁOK Állásfoglalás

2008. szeptember 15.

A Magyar Állatorvosi Kamara a következő állásfoglalást tette a libatömés ügyben:

itt letölthető pdf. formátumban