Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

A MÁOK közleménye az állattartóknak a COVID-19 koronavírus járvány
kapcsán

2020. március 17.

 

A Magyar Állatorvosi Kamara Elnöksége az itt olvasható közleményt teszi közzé az állattartók számára a most zajló humán koronavírus járvány kapcsán. 

MÁOK KFT nyitva tartása, rendelések rendje

2020. március 17.

Ezúton is tájékoztatjuk az állatorvos kollégákat, hogy a MÁOK Kft -nél a megrendelések személyes átvétele jelenleg csak korlátozottan lehetségesHétfőtől-csütürtökig  10-15 óra között, pénteken 10-13 óráig lehet személyesen bejönni, ha ez elkerülhetetlen.

Kérjük azonban, hogy az oltási könyv, egyéb könyv megrendeléseket mindenki e-mail-ben küldje el (kovacs@maok.hu vagy gubucz@maok.hu), a szállítás postai úton történik, fizetés átvétel után átutalással vagy a mellékelt postai csekkel teljesítendő.  A kisállat útleveleket továbbra is csak a Petvetdata-n keresztül lehet megrendelni, a szállítás az előzőekben írtak szerint történik.

Kérjük, folyamatosan tájékozódjon mindenki itt a MÁOK honlapon, ill. folyamatosan közzétesszük a friss információkat a Hírlevél rendszerünkön át is. 

Kikre vonatkozik az üzletek nyitvatartásának korlátozása?

2020. március 16.

2020. március 16-án megjelent és kihirdetésre került a 46/2020. (III. 16.) Kormányrendelet , ami a COVID-19 járvánnyal összefüggésben az üzletek és kereskedelmi egységek nyitvatartását szabályozza.

Arról, hogy ez a rendelet hogyan érinti az állategészségügyi intézményeket, állatpatikákat, állateledelt és/vagy felszerelési cikkeket is árusító állatorvosi vállakozásokat, a részletes tájékoztatás  itt olvasható.

A MÁOK Elnökségének ajánlása a COVID-19 vírusos járvánnyal
kapcsolatosan

2020. március 14.

 

A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) országos Elnöksége ajánlást adott ki a kamarai tagok számára az emberek járványos koronavírusos megbetegedésével (COVID-19) összefüggésben. Az ajánlást a területi szervezetek irodái küldik ki a tagjainknak e-mail-ben, valamint 2020. március 14-én kiküldésre került a Hírlevél-ben is. 

 

Friss diplomás állatorvosaink figyelmébe!

2020. március 4.

Tisztelt ifjú állatorvos kollégáink!

A Magyar Állatorvosi Kamarába történő jelentkezésről, a tagfelvételről, valamint a szolgáltató állatorvosi tevékenység végzésével kapcsolatos alapvető tudnivalókról honlapunk ezen oldalán olvashatnak részletes tájékoztatót:   https://maok.hu/a_kamararol/a_tagfelvetelrol_1

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az Egyetemmel szemben, az VII. István u. 11. sz. alatt található MÁOK Országos Irodában nem lehet tagsági ügyeket intézni! 

Aki a MÁOK Fővárosi Szervezetébe szeretné a tagfelvételét kérni (amely szervezet irodája szintén ezen a címen van), itt tájékozódhat az ottani ügyintézés menetéről:  www.bpallatorvos.hu 

2020. július 1-től egyes számlákat továbbítani kell a NAV felé!

2020. március 3.

Ahogy az elmúlt napokban erről a médiában már sokat lehet olvasni, hallani, 2020. július 1-től kezdődően minden olyan számlát online el kell küldeni (szoros határidővel) a NAV-nak, amelyet belföldi adóalany egy másik belföldi adóalanynak állított ki. Még a kp. számlatömbökben megírtakat is! Az elvárásoknak nem lesz könnyű megfelelni, de azért nem reménytelen a helyzet!

Tájékoztatónk erről itt olvasható.

Szemészeti szakrendelés tárgyi feltételei

2020. február 14.

A MÁOK Országos Specialista Bizottsága -a MÁOK Szemészeti Tagozatának javaslata alapján-  elfogadta a szemészeti szakrendelések folytatásához szükséges tárgyi feltételeket, amelyek 2020. február 1-től hatályosak.

A szemészeti szakrendelések tárgyi feltételei itt olvashatóak

Ülésezett a MÁOK országos elnöksége

2020. február 14.

A MÁOK Elnöksége 2020. február 12-én tartotta idei első ülését.

Az ülés jegyzőkönyve itt,     határozatai itt  olvashatóak.

Kábítószer és pszichotróp anyag felhasználási jelentések

2020. január 14.

Év eleje van ismét, itt az ideje a szokásos kábítószer és pszichotróp anyag felhasználási jelentések elküldésének az illetékes  Rendőrhatóság és a Járási Hivatal felé.

A jelentés elkészítéséről és beküldéséről az alábbi linkekre kattintva lehet tájékoztatást olvasni:

jelentés módja a Rendőrhatóság felé  FRISSÍTVE a Céges bejelentés folyamatával

jelentés módja a Járási Hivatal felé

Jelentés minta - a Járási Hivatalnak küldendő  (a  Rendőrség felé nem használható!)

Állásbörze 2020

2020. január 13.

Az Állatorvostudományi Egyetem 2020. február 13-án az Egyetem Aulájában tartja a III. Magyar és Nemzetközi Állásbörzéjét. A rendezvényre várják az állásokat kínálók jelentkezését.

További információk ide kattintva olvashatók.