Ismét az Olaszországba irányuló kutyaexportról

Olaszországban kézikönyvet adtak ki, amely minden fontos tudnivalót tartalmaz a kutyák ill. macskák legális úton történő bevitelének feltételeiről.

Ezzel kapcsolatban az MGSZH elnökhelyettese a következő tájékoztatót juttatta el Kamaránkhoz:

Tájékoztatom, hogy Olaszországban elfogadták azt a kutyakereskedőknek, állatorvosoknak és a rendfenntartó erőknek szánt kézikönyvet, mely minden fontos tudnivalót tartalmaz a kutya illetve macska legális úton történő behozatalának feltételeiről, az unión belüli kereskedelem ellenőrzéséről, a törvénysértések köréről és a szankciókról. A 88 oldalas kézikönyv angol nyelvű változatát mellékelten megküldöm.

Az - elsősorban Kelet-Európából érkező - illegális kölyökkutya kereskedelem megállítását célzó legutóbbi olasz akció során az olasz hatóság 27 db nagy értékű kiskutyát kobzott el és három személyt - köztük egy magyar állampolgárságú nőt - tartóztatott le. 

2011. augusztusban a képviselőház elfogadta és a szenátus elé terjesztették azt a törvénytervezetet, amely az ország területére érkező kutyaimportot szabályozza. A törvénytervezet előírja, hogy aki kutyát vagy macskát megcsonkít, annak fülét, farkát levágja, serkentőszerrel eteti meg, vagy akit azok bántalmazásán érnek, 1-3 évig tartó börtönre és magas pénzbüntetésre (akár 15 ezer Euro) ítélik.

 

a kézikönyv angol változata itt letölthető

« Vissza