Tájékoztató III. - Dogs Trust ügy

Tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Urak!

A Dogs Trust angol állatvédő szervezet november 24-én érkezett válaszára az alábbiakban olvasható levelet írtam és küldtünk el november 28-án. .......

A célunk teljesen egyértelműbizonyító erejű felvétel és/vagy írásbeli hivatalos nyilatkozat birtokában kívánunk az illetékes hatóságoknál be-, illetve feljelentést tenni, úgy, hogy nem sértjük meg a személyiségi jogok védelmére vonatkozó magyar jogszabályokat sem.

A be- és feljelentésünk egyértelmű alátámasztása nélkül erős a valószínűsége annak, hogy a hatósági eljárás vagy meg sem indul, vagy nagyon rövid időn belül eredménytelenül lezárul.

Feltételezem, hogy az angol állatvédő szervezet is valóban támogatja, a tőle telhető módon segíti a jogszabályokat megszegők felelősségre vonását.

Egyébként a Dogs Trust levelében írtaknak megfelelően várjuk az angol állami állategészségügyi hatóság (DEFRA) a Dogs Trust által ígért hivatalos értesítésének megérkezését is.

A jogban meglehetősen járatlannak tűnő személyek tájékoztatására közlöm, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara nem nyomozati szerv, ezért nincs módja saját hatáskörében a kitakart arcú felvételeken szereplő személyek kilétét sem "kivizsgálni", sem körvonalaik, hangjuk alapján "azonosítani".

Ez a jelen esetben a hatályos magyar jogszabályok alapján a magyar hatóság (elsősorban és nyilvánvalóan a rendőrség) feladata lesz.

Lépéseinket szervezetünk érdekében is természetesen folyamatos jogi kontroll mellett és nem hangulati alapon tesszük.

Kollegiális üdvözlettel: dr. Gönczi Gábor elnök

Magyar Állatorvosi Kamara

Itt olvasható a 2. válaszlevél

« Vissza