Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

INTERNETES TESZTÍRÁS ITT
* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK PONTOZÁSI KÉRELEM ITT
* * *


Önkéntes tájékoztató oldal állategészségügyi szolgáltató intézmények (állatorvosi rendelők, szakrendelők, állatkórházak) nyitva tartásáról a COVID-19 járványra figyelemmel (kattintson ide)

MÁOK elnökségi ülés 2017. szeptember 26-án

2017. október 2.

A MÁOK elnöksége 2017. szeptember 26-án ülésezett.

Az ülés jegyzőkönyve itt, a határozatok itt  olvashatók.

Rókák veszettség elleni orális immunizálása 2017 őszén

2017. szeptember 14.

2017. szeptember 30. - október 14. között kerül sor a rókák őszi veszettség elleni immunizálására.

A NÉBIH elnökének ezzel kapcsolatos levele itt olvasható

a kapcsolódó térkép itt tekinthető meg

MÁOK elnökségi ülés 2017. szeptember 12-én

2017. szeptember 13.

A MÁOK országos elnöksége 2017. szeptember 12-én ülésezett.

Az ülés jegyzőkönyve itt, a meghozott határozatok itt olvashatóak.

Külföldi továbbképzés támogatási pályázat - Friss információk

2017. szeptember 13.

Ezúton is tájékoztatjuk tagjainkat, hogy a 2017. évre korábban meghirdetett Külföldi Továbbképzés Támogatási Pályázat - már kibővített-  kerete kimerült, így további pályázatok befogadására ebben az évben már nincs lehetőség.

MÁOK elnöksége

Jogszabályok módosultak 2017. augusztus 17-én

2017. augusztus 22.

Ezúton is felhívjuk kollégáink szíves figyelmét arra, hogy 2017. augusztus 17-én a 42/2017. sz. FM rendelet egy sor korábbi FM (FVM, VM) jogszabályt módosított. A módosítások legtöbbje szövegmódosítás (pl. magán-állatorvos helyett szolgáltató állatorvos), valamint a legtöbb mósosítás abból ered, hogy a korábban megyei szinten történő ügyintézések átkerültek a járási hivatalokhoz. 

A "saláta rendelet" szövegét folyamatosan tanulmányozzuk és a fontosabb változásokról tájékoztatást adunk. Kérjük kísérjék figyelemmel a honlapunkat!

Tájékoztató az Állatorvos Mobilapplikációról

2017. augusztus 4.

Kedves Kolléga Úrhölgyek és Urak!

Értesítelek Benneteket, hogy egy alkalmazások fejlesztésére szakosodott gazdasági társaság olyan mobiltelefonos applikációt fejleszt, ami az azt használók számára mutatja a hozzá éppen legközelebbi elérhető állatorvosi praxis adatait (természetesen csak azét, amely csatlakozott a rendszerükhöz).

A Magyarországon úttörő, újszerű, a XXI. század kommunikációs formáihoz igazodó és azt használó tervezett alkalmazásukat mind az állattartók, mind az állatorvosok szempontjából hasznosnak és ezért szakmailag támogatandónak tartom.

A társaság további két lépésben olyan mobiltelefonon keresztül elérhető szolgáltatást is tervez, mint egy állategészségügyi segélyvonal (élő telefonos operátorokkal) és végül a harmadik lépcsőben egy állatorvosi mentőszolgálat (országos működéssel).

Ehhez a rendszerhez az állatorvosi praxisok önkéntesen, a saját költség-haszon megfontolásaik alapján csatlakozhatnak.

A Kamara az eddig is konzekvensen követett elveit betartva semmilyen adatot nem ad ki a tagjainkról.

Javasolom, hogy olvassátok el a csatolt tájékoztatót.     ITT OLVASHATÓ

Kollegiális üdvözlettel:

dr. Gönczi Gábor
elnök 

Eredménytelen országos küldöttközgyűlés 2017. július 26-án

2017. július 26.

A MÁOK elnöksége legutóbbi ülésén -a vonatkozó törvényi kötelezettségeknek megfelelően-  2017. július 26-ra összehívta a MÁOK országos küldöttközgyűlését. Az ülés egyetlen tervezett napirendi pontja egy új országos elnökségi tag megválasztása lett volna, az elhunyt dr. Gál Sándor megüresedett helyére.

Az ülésen 11 országos küldött jelent csak meg, így a küldöttkögyűlés  határozatképtelen volt.

A jegyzőkönyv  itt olvasható

Afrikai sertéspestis és más járványos fertőző betegségek - Aktuális
hírek, információk

2017. július 14.

Ezúton ajánljuk figyelmébe minden gyakorló állatorvos kollégánknak dr. Bognár Lajos országos főállatorvos körlevelét a címben jelzett témában, mely körlevelet ide kattintva lehet letölteni.

MÁOK elnökségi ülés 2017. június 14-én

2017. június 22.

A MÁOK országos elnöksége 2017. június 14-én ülésezett. 

Az ülés jegyzőkönyve itt, a meghozott határozatok itt olvashatóak.

Dr. Gál Sándor Mócsy Díj kitüntetésben részesült

2017. június 8.

Kedves Kollégák!

A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) országos Oktatási Bizottsága egyhangú döntésével javasolta a MÁOK Elnöksége számára, hogy 2017-ben dr. Gál Sándornak adományozza a Mócsy emlékérem egyik kiadható példányát.

A MÁOK országos Elnöksége a legteljesebben elismerésre méltónak tartotta dr. Gál Sándor több, mint egy évtizede folytatott hatalmas energiájú munkásságát, amellyel a korábban tulajdonában lévő, később általa főszerkesztett elektronikus oldalon, a Hungarovet-listán keresztül gyarapítja a magyar nyelvű állatorvosok szakmai tudásbázisát. Az Elnökség álláspontja szerint ez a hatalmas munka méltó a Mócsy életműdíjra, ezért 2017. május 30-án dr. Gál Sándor állatorvos kollégánknak adományozta a díjat.

Családi-baráti körben  dr. Gál Sándor állatorvos kollégánk otthonában bensőséges ünnepség keretében 2017. június 08-án került sor a díj átadására.

Az ünnepségen dr. Gönczi Gábor elnök, dr. Menyhárt Péter alelnök és dr. Horváth László főtitkár képviselte a MÁOK országos Elnökségét.

* * * * *

Dr. Gál Sándor, a MÁOK országos elnökségének tagja 2017. június 13-án elhunyt.

A MÁOK elnöksége 2014. június 14-i ülésén határozatában fejezte ki együttérzését a csaladtagoknak és elhunyt elnökségi tagjának emlékére 1 perces néma felállással tisztelgett.