Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK  PONTOZÁSI  KÉRELEM  KITÖLTÉSE  ITT
 

 

Birtokvédelem az állatvédelemben – állatvédelem a birtokvédelemben

2016. november 17.

Szakmai Nap a Magyar Birtokvédelmi Szövetség szervezésében és rendezésében 2016. december 1-én.

A rendezvényt ajánljuk minden kollégánknak, aki az állatvédelmi kérdések iránt érdeklődést mutat, vagy a mindennapi munkája során ilyen ismeretekre is szüksége van (lehet).

Meghívó és jelentkezési lap itt

A NÉBIH felhívása útlevél kiállítás, veszettség elleni oltás
tárgyában

2016. november 14.

Tisztelt Kollégák!

Dr. Nemes Imre NÉBIH elnökhelyettes úr 2016. november 14-i átiratában a következő tájékoztatást közzétételét kérte a Magyar Állatorvosi Kamarától:

A kisállat útlevelek kiállításában közreműködő, illetve a kiszállításra kerülő kutyák vakcinázásában résztvevő szolgáltató állatorvosok figyelmét felhívom arra, hogy..........

Változás a kisállat útlevelek kitöltésénél - veszettség ellen oltatlan
állatok esetében

2016. október 12.

Kedves Kollégáink!

Az EU illetékes Bizottsága és ezen keresztül a NÉBIH Állat-egészségügyi Igazgatósága azt jelezte a MÁOK felé, hogy az a korábbi gyakorlatunk, ami szerint a veszettség ellen oltatlan állatoknál a vakcina beírás helyére a "Nincs oltva" beírást tettük, nem felel meg az EU szabályozásának, és emiatt ezen változtatni szükséges.

A jelzés alapján ezúton is arra kérjük a kisállat útleveleket kiállító kollégáinkat, hogy ha az állat nincs veszettség ellen beoltva, akkor az útlevél  V. oldalára (Veszettség elleni vakcinázások) ne írjanak be semmit! 

Kattintson a Tovább gombra!

NÉBIH tájékoztatás kisállat szállításokkal kapcsolatos tulajdonosi
tájékoztatásról

2016. szeptember 27.

A tegnapi napon a következő megkeresés érkezett a NÉBIH Állat-egészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságától:

Tisztelt Elnök Úr!

Tekintettel arra, hogy az utóbbi időszakban több visszajelzés érkezett más tagállamok állategészségügyi hatóságától olyan kutyaszállításokkal kapcsolatban, amelyek nem feleltek meg a vonatkozó állategészségügyi feltételeknek, kérem szíves közreműködését a kutyatulajdonosok megfelelő tájékoztatásában.

Javaslom, hogy......

Bőrcsomósodás-kór - legfrissebb hírek

2016. szeptember 20.

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos tájékoztatója a bőrcsomósodáskór európai helyzetéről 

ide kattintva elolvasható.

Újabb fejlemények itt (2016.szept.20.)

Rókák orális immunizálása - NÉBIH közlemény

2016. szeptember 12.

A rókák orális immunizálásának 2016. október 1. - 15. közötti elvégzése részleteiről a NÉBIH tájékoztatója

ide kattintva olvasható        térkép itt

Álláshirdetés - hatósági állatorvost keresnek Békés megyébe

2016. szeptember 9.
A Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályához
HATÓSÁGI ÁLLATORVOS munkakör betöltésére munkatársat keres.
 

Még mindig Petvetdata ...... Friss hírek

2016. augusztus 9.

Augusztus első hétvégéjén kisebb fennakadások voltak tapasztalhatóak a MÁOK Petvetdata kisállat nyilvántartó adatbázisának működésében. Ezek a hibák -sajnálatos módon- a rendszer finomításával, a gyorsaság javításával összefüggő informatikai munka során keletkeztek.

Ezzel kapcsolatban ezúton is tájékoztatjuk tagjainkat, az állattartókat és minden érdeklődőt, hogy a Petvetdata rendszert fejlesztő és üzemeltetető informatikai cég munkatársai a felmerült hibákat kijavították, a felhasználók számára elveszettnek hitt adatokat láthatóvá tették, és minden tőlük telhetőt megtettek a rendszer jó és folyamatos működésének biztosítása érdekében. Az adatbázis jelenleg gyorsan és jól működik.

Amennyiben valaki a rendszer működésével kapcsolatosan mégis technikai jellegű működési hibát észlel, kérjük jelezze ezt azokon az e-mail címeken, amelyet a bejelentkezés után felugró oldalon tettünk közzé.

MÁOK

Petvetdata tulajdonosi adatok kezelése

2016. július 13.

Az utóbbi időszakban több konkrét ügy kapcsán is felvetődött az a kérdés, hogy a Petvetdata adatbázisba bejegyzett "tulajdonosi adatok" vajon mennyiben bizonyítják az állat valós tulajdonjogát. Ezzel kapcsolatban a követekezőkre hívjuk fel kollégáink figyelmét: .....

Tájékoztató a Petvetdata kisállat nyilvántartó-rendszer működéséről

2016. május 27.

Kedves Kollégák!

2016. május 3-ról 4-re virradó éjszaka a NÉBIH Informatikai Igazgatóságának egyik szerverére telepítették át a Petvetdata kisállat nyilvántartó rendszer adatbázisát (azt a részét, ahol a bevitt adatokat tároljuk). Ez az 1998. évi XXVIII. törvény által meghatározott országos elektronikus eb adatbázist (Ebregisztert) működtető állami állat-egészségügyi szolgálat kérésére, a velük  történt megállapodás alapján történt. 

A Petvetdata-rendszer adatbázisának átköltözését követően csak kisebb problémákat tapasztaltunk, de ezeket   a Petvetdata-rendszert üzemeltető Webstation, és a NÉBIH informatikai szakemberei intenzív munkával megoldották ill. elhárították. Jelenleg időszakosan (főleg a csúcsidőszakokban történő használatkor) kisebb lassulás észlelhető csak.

Kérjük  az adatbázist használó tagjainkat, hogy amennyiben a munkájukat jelentősen nehezítő hibát észlelnek, tájékoztassanak erről bennünket e-mailben. Ide kattintva tud közvetlenül e-amilt küldeni.

MÁOK Országos iroda, Webstation