Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK  PONTOZÁSI  KÉRELEM  KITÖLTÉSE  ITT
 

 

2022 végéig meghosszabbított továbbképzési ciklus

2021. szeptember 27.

Ahogy közeleg az év vége, egyre több kollégánk érdeklődik arról, hogy valóban meg lett-e hosszabbítva a jelenlegi  továbbképzési ciklus? A válasz egyértelműen IGEN, ezt a COVID miatti hosszabbítást még tavaly, 2020. július 29-én megtette az országos küldöttközgyűlés.

A jelenlegi, eredetileg 2019-2021 közötti továbbképzési ciklus és így a pontgyűjtési lehetőség is 2022. december 31-ig tart, így minden kollégánknak bőven van ideje összegyűjtenie a 300 továbbképzési pontot!

Az állatorvosi vényekkel kapcsolatos jogszabály változások

2021. szeptember 6.

Dr. Gönczi Gábor a MÁOK elnöke összefoglalta az állatorvosok gyógyszerrendelésére és vényírására vonatkozó jogszabályok legutóbbi változásait.

Kérjük kollégáinkat, hogy figyelmesen olvassák el az összefoglalót és a saját gyógyszerrendeléseiket (vényeiket) a leírtak szerint módosítsák (ha ez még nem történt meg)!

Az összefoglaló ide kattintva olvasható el

Újdonságok az antibiotikumok használatával kapcsolatosan

2021. szeptember 1.

Megjelent az állat-gyógyászati termékekről szóló 128/2009. (X. 6.) FVM rendelet módosítása, mely elsősorban az antimikrobiális rezisztencia (AMR) kockázatának csökkentését célozza új állategészségügyi intézkedések bevezetése révén. .......  kattints a Tovább gombra!

Adománygyűjtés Dr. Galambos Márton (1820 – 1872) szobrának
elhelyezésére és megvalósításának támogatására

2021. augusztus 17.

 

Dr. Sótonyi Péter rektor úr támogatást kérő levele ide kattitva olvasható el.

Kérjük, aki megteheti, segítsen a szobor megvalósítását!

Szolgáltató állatorvosok figyelmébe afrikai sertéspestis témában

2021. július 21.

Ezúton is közzétesszük a szolgáltató állatorvosoknak  a NÉBIH figyelemfelhívó tájékoztatóját az afrikai sertéspestis kapcsán, amely ide kattintva olvasható.

Külön is kiemeljük a tájékoztatóból azt, hogy amennyiben befogott (vagy beteg) vaddiszó (vadmalac) ellátására, gyógykezelésére kap felkérést (akár állatvédő szervezetektől, aktivistáktól), akkor azonnal értesítse a területileg illetékes hatósági állatorvosi szolgálatot (hatósági állatorvost), valamint téjékoztassa az őt megkereső személyt a csatolt tájékoztatóban leírtakról.

Aki nem kéri az Állatorvosi Munkanaplót az év végén, jelezze ezt a MÁOK
országos irodájának!

2021. július 8.

Kedves Kollégák!

A MÁOK által kiadott és a kamarai tagok részére minden év végén ingyenesen postázott Állatorvosi Munkanaplóval kapcsolatban a különböző internetes fórumokon több kollégánk jelezte, hogy számára ez a kiadvány érdektelen, nem (ill. nem ezt) használja a napi munkájában.

Annak érdekében, hogy feleslegesen ne küldjük ki év végén a Munkanaplót azoknak, akik ezt nem kérik, és a Kamara nyomdai és postaköltséget takarítson meg kérjük, hogy aki a jövőben nem tart igényt az Állatorvosi Munkanaplóra (nem kéri annak kiküldését), jelezze ezt legkésőbb 2021. július 31-g a MÁOK országos irodájának a maok@t-online.hu  e-mail címre küldött elektronikus üzenetben, feltüntetve

- a nevét és kamarai bélyegzőjének számét,

- a postacímét. 

Segítségeteket köszönjük!

MÁOK

Ismét van személyes átvétel a MÁOK KFT irodájában (útlevél, KEK, egyéb
könyvek)

2021. július 8.

 

Az állatútlevelek, az oltási könyvek és a szakkönyvek kiadását 2021 .07. 12-től  előzetes telefonos egyeztetés után (+36-1-4132495),  hétfőtől - csütörtökig  10-15 óra között  ismét tudjuk biztosítani!

                                                                                                                MÁOK KFT.

Nyári ügyintézés a MÁOK országos irodájában

2021. június 29.

Ezúton is tájékoztatjuk tagjainkat és minden érdeklődőt, aki megkeresne bennünket valamilyen ügyben, hogy munkatársaink nyári szabadságai miatt  2021. július 1-től elsősorban elektronikus úton tudjuk a kapcsolatot tartani az érdeklődőkkel. Lehetnek/lesznek olyan napok, amikor az országos iroda telefonjait nem biztos, hogy fel tudjuk venni, viszont minden e-mail-re rövid időn belül reagálunk, ill. válaszolunk.

Kérjük, hogy telefonálás helyett írjon e-mail-t a maok@t-online.hu  címünkre, és hamarosan választ fog kapni rá!

Megértését és közreműködését köszönjük!

Az országos főállatorvos levele a digitális LABOR szakrendszer
bevezetésével kapcsolatosan

2021. június 29.

 

Ezúton is közzétesszük az érintett állatorvos kollégák számára dr. Bognár Lajos országos főállatorvos legfrissebb levelét a 2021. július 1-én bevezetendő digitális LABOR szakrendszerről ill. a vizsgálati díjakkal kapcsolatos "egyetemleges felelősségről".    A levél itt olvasható

Fajtabejegyzéssel kapcsolatos figyelemfelhívás

2021. június 29.

A kisállat útlevélben, valamint az oltási könyvben feltüntetendő fajtamegjelöléssel összefüggésben közzétesszük dr. Bognár Lajos országos főállatorvos úr  ÉlfF/206/2021 ügyiratszámú levelét, egyben minden szolgáltató állatorvos kolléga figyelmét felhívjuk a rendelkezés potos betartására.  Az országos főállatorvosi levél itt olvasható