Köszöntjük a Magyar Állatorvosi Kamara (Országos szervezet) honlapján!

Honlapunk elsősorban Kamaránk tagjainak naprakész informálását hivatott segíteni, de fontos célunk (és egyes esetekben jogszabályi kötelezettségünk is) a közvélemény, az állattartók megfelelő tájékoztatása.

A bal oldali menüsorban a legtöbb esetben almenük nyílnak meg a menüpont nevére kattintva. Ilyenkor az aktuális menüpont elnevezése pirosra változik, míg az alatta megnyíló almenük kék színnel jelennek meg.

A Magyar Állatorvosi Kamara az ezen a honlapon elhelyezett, de nem az országos szervezet tisztségviselői által készített tájékoztatók, reklámok, meghívók, stb. valóság-tartalmáért és pontosságáért semmilyen felelősséget nem vállal! Az egyes menüpontokban közzétett adatok kizárólag a Magyar Állatorvosi Kamara országos szervezetére vonatkoznak (pl. gazdálkodási beszámolók és adatok, stb...)

* * *
TOVÁBBKÉPZÉSI RENDEZVÉNYEK  PONTOZÁSI  KÉRELEM  KITÖLTÉSE  ITT
 

 

Praxis engedélyben bekövetkező változások bejelentése

2012. november 22.

A 2012. évi CXXVII.Törvény 43.§.(1) i) pontja szerint az állat-egészségügyi szolgáltató köteles az adataiban bekövetkezett változást 30 napon belül bejelenteni a Kamarának. A Kamara területi szervezete a bejelentett változás(ok) alapján módosítja a Praxis engedélyt.

Az adatmódosítás az itt letölthető adatlapon kérhető.

Állatorvosi regisztráció állatszállításokhoz

2012. november 15.

A 87/2012. (VIII.27.) VM rendelet szerint a belföldi állatszállításokban közreműködő szolgáltató állatorvosoknak regisztráltatniuk kell magukat az .......

Megjelent a NAV tájékoztató

2012. november 5.

A mai napon a NAV honlapján megjelent a NAV értelmezése az egyéni vállalkozónak minősülő, önálló praxis engedéllyel rendelkező állatorvosokkal kapcsolatos eljárásról, valamint az ún. szabadfoglalkozású állatorvosok adózási helyzetéről.

A NAV tájékoztató ide kattintva érhető el

Felhívjuk kollégáink figyelmét....

2012. okt. 11-től változott a MÁOK Alapszabálya

2012. október 15.

Az országos Küldöttközgyűlés 2012. okt. 10-én több ponton is megváltoztatta a MÁOK Alapszabályát. Az új Alapszabály itt olvasható.

Praxis engedélyek beadása

2012. október 3.

A MÁOK Elnöksége 2012. október 3-i ülésén született határozat szerint a Praxis engedély kérelmeket be lehet nyújtani a vállalkozás telephelye szerinti kamarai szervezetnél is (tehát nem csak a székhely szerint), ha az állategészségügyi szolgáltató tevékenység végzése jellemzően a telephelyen (és nem a székhelyen) történik.

Praxis engedély kérelem itt letölthető

VM válasz a helyettesítéssel kapcsolatos kamarai kérdésekre

2012. szeptember 12.

Megérkezett a VM Jogi Főosztályának válaszlevele a MÁOK elnökének jogértelmezést kérő levelére, amelyben .... 

Gyakori kérdések

2012. augusztus 29.

A 2012. szeptember 1-én hatályba lépő új kamarai törvénnyel összefüggésben készült néhány tájékoztató, amelyek az alábbi linkekre kattintva olvashatóak.

A kamarai tagsággal összefüggésben itt

Az ügyeletekkel, helyettesítéssel kapcsolatban itt

A Praxis engedélyek kérelmezéséről, kiadásáról itt

Praxis engedély kérelem

2012. augusztus 29.

A 2012. szeptember 1-én hatályba lépő új kamarai törvény szerinti Praxis engedély kérelem dokumentum

itt letölthető

Figyelem! A MÁOK Elnökség 2012. szept. 11-i ülésén született döntések alapján a kérelemhez csatolandó dokumentumokat illetően változás következett be!

Új tagfelvételi adatlap

2012. augusztus 29.

A 2012. szeptember 1-én hatályba lépő új kamarai törvény szerinti tagfelvételi adatlap+kérelem

itt letölthető

Módosult a 148/2007. FVM rendelet

2012. július 30.

A Magyar Közlöny 2012. évi 102.számában (2012. július 27.) megjelent a 77/2012.számú VM rendelet, amely módosította a 148/2007. FVM rendeletet.